Haaientanden van Anna Woltz

Vandaag begint de Kinderboekenweek 2019 en het thema is dit jaar ‘Reis mee!’ Bij besteding vanaf € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk ‘Haaientanden’ van Anna Woltz. Als je ebooks koopt, ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk digitaal. Ben je lid van Kobo Plus? Dan kun je het geschenkboekje ook downloaden via deze dienst.

Met twaalf boterhammen, vier bananen, kerstverlichting en haar nachtbeugel stapt de 11-jarige Atlanta op haar fiets voor een groot avontuur! Atlanta wil namelijk in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen.

Finley

Nog maar net onderweg botst ze tegen Finley aan. Gelukkig heeft Finley pleisters bij. Finley is weggelopen van huis, omdat zijn moeder riep dat ze spijt had dat ze hem had gekregen. Atlanta is eerst nog wat terughoudend en wil liever alleen fietsen, maar het is ergens toch wel fijn dat Finley er ook is. Al gauw vertelt ze hem dat ze deze grote tocht maakt voor haar moeder die ziek is. Door ‘iets zwaars en moeilijks’ te doen, hoopt ze dat dit haar moeder geluk brengt. Finley fietst samen verder met Atlanta. Maar ’s nachts wordt de tocht zwaar en het wordt buiten koud. Gelukkig zijn ze samen en ze vinden een oplossing om sneller thuis te komen.

Ontroerend verhaal

Ik vond ‘Haaientanden’ een ontroerend en gemoedelijk verhaal. Ik vond het prachtig om te lezen hoe Atlanta deze tocht maakte voor haar moeder en haar geloof in een goede afloop als ze maar doorzet is ontroerend. Als Atlanta klaar is met haar tocht krijgt haar moeder de uitslag van de scan. Maar ook voor Finley hoopt ze het beste, ze gaat met hem mee naar zijn moeder. Ik vond het ontroerend om te lezen hoe deze twee kinderen elkaar helpen met advies en met elkaar mee proberen te denken hoe ze alles tot een goed einde kunnen brengen.

Anna Woltz zet de twee kinderen op de voorgrond. Je weet dat de moeder van Atlanta ziek is, maar dit speelt op de achtergrond en het wordt op een ingetogen manier gebracht. De spannende (nachtelijke) fietstocht rond het IJsselmeer zorgt voor een spannend element. Hierdoor is het boek geschikt voor een brede doelgroep.

De Kinderboekenweek begint op 2 oktober en duurt tot 13 oktober 2019.


Reageer op: Haaientanden van Anna Woltz

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten