2 oktober 2019

Haaientanden van Anna Woltz

Vandaag begint de Kinderboekenweek 2019 en het thema is dit jaar ‘Reis mee!’ Bij besteding vanaf € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk ‘Haaientanden’ van Anna Woltz. Als je ebooks koopt, ontvang je het Kinderboekenweekgeschenk digitaal. Ben je lid van Kobo Plus? Dan kun je het geschenkboekje ook downloaden via deze dienst.

Met twaalf boterhammen, vier bananen, kerstverlichting en haar nachtbeugel stapt de 11-jarige Atlanta op haar fiets voor een groot avontuur! Atlanta wil namelijk in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen.

Finley

Nog maar net onderweg botst ze tegen Finley aan. Gelukkig heeft Finley pleisters bij. Finley is weggelopen van huis, omdat zijn moeder riep dat ze spijt had dat ze hem had gekregen. Atlanta is eerst nog wat terughoudend en wil liever alleen fietsen, maar het is ergens toch wel fijn dat Finley er ook is. Al gauw vertelt ze hem dat ze deze grote tocht maakt voor haar moeder die ziek is. Door ‘iets zwaars en moeilijks’ te doen, hoopt ze dat dit haar moeder geluk brengt. Finley fietst samen verder met Atlanta. Maar ’s nachts wordt de tocht zwaar en het wordt buiten koud. Gelukkig zijn ze samen en ze vinden een oplossing om sneller thuis te komen.

Ontroerend verhaal

Ik vond ‘Haaientanden’ een ontroerend en gemoedelijk verhaal. Ik vond het prachtig om te lezen hoe Atlanta deze tocht maakte voor haar moeder en haar geloof in een goede afloop als ze maar doorzet is ontroerend. Als Atlanta klaar is met haar tocht krijgt haar moeder de uitslag van de scan. Maar ook voor Finley hoopt ze het beste, ze gaat met hem mee naar zijn moeder. Ik vond het ontroerend om te lezen hoe deze twee kinderen elkaar helpen met advies en met elkaar mee proberen te denken hoe ze alles tot een goed einde kunnen brengen.

Anna Woltz zet de twee kinderen op de voorgrond. Je weet dat de moeder van Atlanta ziek is, maar dit speelt op de achtergrond en het wordt op een ingetogen manier gebracht. De spannende (nachtelijke) fietstocht rond het IJsselmeer zorgt voor een spannend element. Hierdoor is het boek geschikt voor een brede doelgroep.

De Kinderboekenweek begint op 2 oktober en duurt tot 13 oktober 2019.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: