5 november 2018

Leesdame’s boekenbingo 2019

boekenbingo 2019Je houdt er van, of niet: boekenbingo’s. Elk jaar verschijnen ze weer en dan kun je gedurende het opvolgende jaar categorieën afvinken. De meeste bingo’s zijn gericht op het soort boek wat je gaat lezen. Heb je een boek gelezen wat overeenkomt met een leesopdracht in een vakje, dan zet je er een kruis door.

Op deze manier lees je af en toe buiten je comfortzone, doe je af en toe iets geks en pak je boeken op die misschien al jaren ongelezen in je kast liggen. Voor 2019 heb ik zelf een boekenbingo ontworpen. Jawel… Leesdame’s boekenbingo en ik vertel je er graag meer over!

Leesdame’s boekenbingo 2019
Deze boekenbingo mag je opslaan, uitprinten en gebruiken voor eigen gebruik. Ik heb gewisseld tussen makkelijke en moeilijke uitdagingen. Sommige uitdagingen zijn wat meer gericht op je leesgedrag, dan op het boek wat je kiest. In het midden mag je zelf een categorie bedenken. In totaal zijn het 25 categorieën.

Als leuk extraatje zou je voor elke categorie die je afwerkt een muntje in een spaarpot kunnen doen. Bijvoorbeeld 1 euro voor elke categorie, dan krijg je een bedrag van 25 euro als je klaar bent, daar kun je wel een mooi boek voor aanschaffen denk ik 🙂 Maar goed, dit kan, maar hoeft niet. Dat is iets wat je voor jezelf kunt beslissen.

leesdames-boekenbingo

Doe je mee in 2019?

8 reacties

 • 5 november, 2018 om 21:15
  Lalagè zegt:

  Deze is echt superleuk! Ik ga het overwegen, al denk ik dat er minstens eentje geen kruisje krijgt…. die met een halve nacht opblijven 😉

  Ikhartje(2) deze reactie

  Lalagè
  Beantwoorden

  • 5 november, 2018 om 21:40
   Leesdame zegt:

   Die gaat meestal vanzelf 🙂 Je weet wel, dat gaat meestal zo: ‘Ik lees nog één hoofdstuk hoor en dan ga ik écht slapen…’ half uur later: ‘Tja, nog twee hoofdstukken en dan is het boek uit, dan weet ik hoe het afloopt en dan kan ik gaan slapen…’ Uit! Je kijkt op de klok en je vinkt de categorie af 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame
   Beantwoorden

 • 6 november, 2018 om 11:16
  Jenn zegt:

  Wat leuk! Ik ga hem onthouden, misschien doe ik wel mee.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Jenn
  Beantwoorden

 • 7 november, 2018 om 12:50
  Geertrude zegt:

  Nog nooit zoiets gedaan, maar het lijkt me leuk. Ik ga proberen mee te doen 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Geertrude
  Beantwoorden

 • 25 november, 2018 om 18:06
  alimolenaar zegt:

  Ik heb hem opgeslagen en ga eens kijken of ik meedoe, hij is leuk

  Ikhartje(0) deze reactie

  alimolenaar
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: