2 november 2018

Wild van Mel Wallis de Vries

‘Wild’ is het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries. Dit keer reizen we naar Spanje. Naar een immens groot natuurpark! Dit natuurpark speelt een grote rol in dit boek.

Zeven jongeren (Britt, Rosalie, Liv, Eva, Fabian en Jack) reizen na hun examen af naar Spanje. Daar mogen ze logeren in het vakantiehuis van de ouders Liv. De jongeren besluiten het nabijgelegen natuurpark in te trekken om daar een nachtje te kamperen. Ze verlaten het reguliere wandelpad om hun kamp op te slaan. Ingesloten in een immens groot en dichtbegroeid bos komen de verhoudingen op scherp te staan.

In een donker bos

Mel Wallis de Vries weet de sfeer en de locatie goed te omschrijven. Op het moment dat de groep letterlijk en figuurlijk de weg kwijtraakt komt de spanning goed op gang. Je voelt hun verlatenheid, angst en achterdocht. Daarbij wordt gedurende het gehele boek de suggestie gewekt dat de groep geobserveerd en gevolgd wordt. Deze suggestie geeft een onheilspellend gevoel tijdens het lezen en het donkere en vreemde bos is natuurlijk ook een horrorplek bij uitstek.

De zeven jongeren hebben allemaal hun centrale rol in de groep en ze komen ook allemaal aan het woord. Vlogger Britt, onzeker over haar vriendschap met Rosalie. Rosalie die dolgraag de beste vriendin van Liv wilt zijn en zich stoerder voordoet dan ze werkelijk is.

De onzekere Eva, zij kampt met overgewicht en voelt zich onzeker in haar vriendschap met Liv. Liv zelf is geliefd, maar verbergt ook een aantal geheimen. Dan hebben we nog de twee jongens. Fabian is de vriend van Liv. Jack  is weer door Fabian meegevraagd.

Krantenknipsels en meer

Elk hoofdstuk begint met de naam van een personage en het tijdstip van het verhaal. Tussendoor vinden we daderteksten en krantenknipsels waarin uitvoerig wordt geschreven over de vermissing van de zeven jongeren en welke acties worden ondernomen om de jongeren terug op te sporen.

Het einde vond ik verrassend, maar ik kampte ook nog met heel veel vragen, of laat ik het zo zeggen: er blijft nog een hoop te raden over. De locatie in het boek: ‘Parque Natural Sierras de Tejeda’ bestaat echt. Het is een park vol dichtbegroeide bossen, steile rotshellingen en ravijnen.

Bij het boek hoort ook een trailer.