Wild van Mel Wallis de Vries

wild cover‘Wild’ is het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries. Dit keer reizen we naar Spanje. Naar een immens groot natuurpark! Dit natuurpark speelt een grote rol in dit boek.

Zeven jongeren (Britt, Rosalie, Liv, Eva, Fabian en Jack) reizen na hun examen af naar Spanje. Daar mogen ze logeren in het vakantiehuis van de ouders Liv. De jongeren besluiten het nabijgelegen natuurpark in te trekken om daar een nachtje te kamperen. Ze verlaten het reguliere wandelpad om hun kamp op te slaan. Ingesloten in een immens groot en dichtbegroeid bos komen de verhoudingen op scherp te staan.

In een donker bos
Mel Wallis de Vries weet de sfeer en de locatie goed te omschrijven. Op het moment dat de groep letterlijk en figuurlijk de weg kwijtraakt komt de spanning goed op gang. Je voelt hun verlatenheid, angst en achterdocht. Daarbij wordt gedurende het gehele boek de suggestie gewekt dat de groep geobserveerd en gevolgd wordt. Deze suggestie geeft een onheilspellend gevoel tijdens het lezen en het donkere en vreemde bos is natuurlijk ook een horrorplek bij uitstek.

De zeven jongeren hebben allemaal hun centrale rol in de groep en ze komen ook allemaal aan het woord. Vlogger Britt, onzeker over haar vriendschap met Rosalie. Rosalie die dolgraag de beste vriendin van Liv wilt zijn en zich stoerder voordoet dan ze werkelijk is.

De onzekere Eva, zij kampt met overgewicht en voelt zich onzeker in haar vriendschap met Liv. Liv zelf is geliefd, maar verbergt ook een aantal geheimen. Dan hebben we nog de twee jongens. Fabian is de vriend van Liv. Jack  is weer door Fabian meegevraagd.

Krantenknipsels en meer
Elk hoofdstuk begint met de naam van een personage en het tijdstip van het verhaal. Tussendoor vinden we daderteksten en krantenknipsels waarin uitvoerig wordt geschreven over de vermissing van de zeven jongeren en welke acties worden ondernomen om de jongeren terug op te sporen.

Het einde vond ik verrassend, maar ik kampte ook nog met heel veel vragen, of laat ik het zo zeggen: er blijft nog een hoop te raden over. De locatie in het boek: ‘Parque Natural Sierras de Tejeda’ bestaat echt. Het is een park vol dichtbegroeide bossen, steile rotshellingen en ravijnen.

Bij het boek hoort ook een trailer.


Reageer op: Wild van Mel Wallis de Vries

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten