Leestips voor kerst, deel 2

leestips voor kerst 2

Vandaag het tweede deel met de leestips voor kerst. In dit deel heb ik bewust wat meer gezocht naar Nederlandse titels. En ik weet dat ik lang niet alle kerstboeken noem, als je zoekt, komen er namelijk honderden tips tevoorschijn. En daar heb ik een selectie uit gemaakt.

Het valt me overigens op dat er heel weinig thrillers zijn waarin kerst duidelijk centraal staat. Dus het is wederom een rijtje feelgood boeken geworden. Er zijn overigens heel erg veel Harlequin en Bouquet boekjes waarin kerst centraal staat valt me op, maar goed, die heb ik eruit gefilterd tijdens mijn zoektocht haha.

Lekker lezen tijdens de donkere dagen

Christmas shopaholic van Sophie Kinsella
Becky is dol op kerst, dit jaar wordt zij door haar ouders gevraagd om het diner te organiseren. Dat wordt een ingewikkelde kwestie voor Becky. Want zus Jess eist vegetarische gerechten, haar man Luke wil weer hetzelfde en dochter Minnie wil iets heel specifieks als cadeau. Voor shopaholic Becky niet echt een probleem, maar ze komt mede door haar shopgedrag weer in de nodige humoristische situaties terecht. Denk dat irritante ex-vriendje wat opduikt even weg en je hebt een heel leuk kerstverhaal met Becky in de hoofdrol.

Bestemd voor mij van Chantal van Gastel
Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. De feestdagen staan voor de deur en de vriendinnen zien elkaar te weinig. Ze besluiten bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger hun vakanties doorbrachten. Maar in dat huis wacht een verrassing, want de vriendinnen zijn niet de enige gasten. Oude herinneringen komen tot leven, ook de herinneringen die je liever vergeet.

vijf kerstboeken

Winter in New York en andere verhalen van Chantal van Gastel
Nog een boek van Chantal van Gastel! Dit boek is een bundel van korte verhalen die zich afspelen in New York rond en tijdens kerst. Zo doet Tess mee aan tv show. Lois denkt dat ze haar problemen kan vergeten in New York. Janna staat er alleen voor op kerstavond en Mia krijgt ineens andere ideeën over haar toekomst. De verhalen zijn (op een paar na) niet heel erg lang, dus dit is een lekker boek voor tussendoor op drukke (kerst)dagen.

Kerst vier je thuis van Tineke Beishuizen
Wederom een bundel met korte verhalen. In deze bundel vindt je drie verhalen. Het eerste verhaal gaat over een gespannen familiediner tijdens kerst. Het tweede verhaal gaat over Lennie en Bob die elkaar treffen in een boekhandel, maar door pech verliezen ze elkaar uit het oog. En het laatste verhaal is een modern kerstverhaal, waarin een jong stel vast komt te zitten in de sneeuw en hulp vraagt bij een ouder echtpaar.

Kerstmis in het duincafé van Debbie Johnson
Dit is een vervolgdeel in de ‘Duincafé-serie’. Becca Fletcher heeft een hekel aan kerst, maar ze ontkomt er dit jaar niet aan. Haar zus Laura heeft haar uitgenodigd om kerst te vieren in het duincafé. Becca ziet dat eigenlijk niet zitten, maar gaat toch. Het duincafé is een bijzondere plek. Er is heerlijk eten, het is rommelig en je hebt uitzicht op het strand. Iedereen is welkom in het duincafé.


Reageer op: Leestips voor kerst, deel 2

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten