8 december 2020

Leestips voor kerst, deel 2

Vandaag het tweede deel met de leestips voor kerst. In dit deel heb ik bewust wat meer gezocht naar Nederlandse titels. En ik weet dat ik lang niet alle kerstboeken noem, als je zoekt, komen er namelijk honderden tips tevoorschijn. En daar heb ik een selectie uit gemaakt.

Het valt me overigens op dat er heel weinig thrillers zijn waarin kerst duidelijk centraal staat. Dus het is wederom een rijtje feelgood boeken geworden. Er zijn overigens heel erg veel Harlequin en Bouquet boekjes waarin kerst centraal staat valt me op, maar goed, die heb ik eruit gefilterd tijdens mijn zoektocht haha.

Lekker lezen tijdens de donkere dagen

Christmas shopaholic van Sophie Kinsella
Becky is dol op kerst, dit jaar wordt zij door haar ouders gevraagd om het diner te organiseren. Dat wordt een ingewikkelde kwestie voor Becky. Want zus Jess eist vegetarische gerechten, haar man Luke wil weer hetzelfde en dochter Minnie wil iets heel specifieks als cadeau. Voor shopaholic Becky niet echt een probleem, maar ze komt mede door haar shopgedrag weer in de nodige humoristische situaties terecht. Denk dat irritante ex-vriendje wat opduikt even weg en je hebt een heel leuk kerstverhaal met Becky in de hoofdrol.

Bestemd voor mij van Chantal van Gastel
Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. De feestdagen staan voor de deur en de vriendinnen zien elkaar te weinig. Ze besluiten bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger hun vakanties doorbrachten. Maar in dat huis wacht een verrassing, want de vriendinnen zijn niet de enige gasten. Oude herinneringen komen tot leven, ook de herinneringen die je liever vergeet.

vijf kerstboeken

Winter in New York en andere verhalen van Chantal van Gastel
Nog een boek van Chantal van Gastel! Dit boek is een bundel van korte verhalen die zich afspelen in New York rond en tijdens kerst. Zo doet Tess mee aan tv show. Lois denkt dat ze haar problemen kan vergeten in New York. Janna staat er alleen voor op kerstavond en Mia krijgt ineens andere ideeën over haar toekomst. De verhalen zijn (op een paar na) niet heel erg lang, dus dit is een lekker boek voor tussendoor op drukke (kerst)dagen.

Kerst vier je thuis van Tineke Beishuizen
Wederom een bundel met korte verhalen. In deze bundel vindt je drie verhalen. Het eerste verhaal gaat over een gespannen familiediner tijdens kerst. Het tweede verhaal gaat over Lennie en Bob die elkaar treffen in een boekhandel, maar door pech verliezen ze elkaar uit het oog. En het laatste verhaal is een modern kerstverhaal, waarin een jong stel vast komt te zitten in de sneeuw en hulp vraagt bij een ouder echtpaar.

Kerstmis in het duincafé van Debbie Johnson
Dit is een vervolgdeel in de ‘Duincafé-serie’. Becca Fletcher heeft een hekel aan kerst, maar ze ontkomt er dit jaar niet aan. Haar zus Laura heeft haar uitgenodigd om kerst te vieren in het duincafé. Becca ziet dat eigenlijk niet zitten, maar gaat toch. Het duincafé is een bijzondere plek. Er is heerlijk eten, het is rommelig en je hebt uitzicht op het strand. Iedereen is welkom in het duincafé.

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: