Mooie kookboeken voor kerst

kerstkookboeken

Met kerst denk je natuurlijk ook aan lekker eten en uitgebreid koken. Of misschien wil jij juist iets simpels tijdens deze dagen, dat kan natuurlijk ook. Sowieso blader ik graag door kookboeken waarin kerst centraal staat. Vooral de foto’s vind ik prachtig in zo’n kookboek.

Ik verzamelde vijf mooie en inspiratievolle kerstkookboeken voor deze blogpost. Van bekende mensen zoals Rudolph van Veen en Yvette van Boven, maar ook het bekende ‘Heel Holland Bakt’ kerstboek staat erbij. Lees mee en laat gerust onder deze blogpost weten wat jij met kerst gaat eten!

Lekker eten met kerst

Rudolph’s Christmas van Rudolph van Veen
Rudolph kennen we nog wel van ‘Life & Cooking’ met Carlo en Irene en ‘Rudolph’s bakery’. In dit kookboeken staan recepten voor kerst zelf en de dag rond kerst. Denk bijvoorbeeld aan kleine gerechtjes voor het kerstdiner op school. Maar uiteraard is er ook genoeg aandacht voor het kerstdiner zelf. Wil je uitgebreid in de keuken staan, modern gourmetten, of juist een hele luie kerst? In dit kookboek wordt met iedereen rekening gehouden!

Kerst van Arno en Mireille van Elst
Arno en Mireille van The Holy Kauw Company delen recepten voor een traditionele kerst met kalkoen en zelfgebakken koekjes in de boom. Niet alleen tips en (eenvoudige) recepten voor kerst, maar ook lekkere en leuke ideeën voor Oud & Nieuw komen voorbij in dit kookboek. Daarnaast is er aandacht voor versiering en mooie gedekte tafels. 

kerst kookboeken

Kerst het kookboek van Donna Hay
Donna Hay staat bekend om haar eenvoudige en seizoensgebonden recepten en hiervan worden prachtige foto’s gemaakt. In dit boek staan traditionele kerstgerechten, zoals kalkoen en kreeft, maar ook veel bakrecepten en ijsdesserts. Met stap voor stap fotografie loodst Donna Hay je door het recept heen. Tussendoor geeft ze tips en tricks om tijd te besparen tijdens het koken.

Home sweet home xmas van Yvette van Boven
Yvette is een bekendheid op de publieke omroep en regelmatig staat ze met haar recepten in de Libelle. De cover van dit kookboek doet al een belofte: “bergen makkelijke recepten voor een onbezorgde kerst”. Altijd al een keer parelhoen, champagnemousse, of créme van pompoen willen maken? Yvette legt het uit in haar kookboek. Veel gerechten met wild en ook ruim aandacht voor de desserts. Yvette maakt ook menu combinaties en veel recepten kun je ook ruim van te voren al voorbereiden.

Heel Holland bakt kerst
Dit is natuurlijk een kookboek vol bakrecepten! Zoet en hartig worden met elkaar afgewisseld. Van koekjes tot een pavlova-stapeltaart. Maar ook klassiekers als een kerststol en een kersthuisje komen aan bod. Ook vind je gerechten die je een heel jaar kunt klaarmaken, zoals carrotcake en geitenkaastaart. De foto’s zijn prachtig en de recepten zien er overzichtelijk uit.


Reageer op: Mooie kookboeken voor kerst

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten