10 december 2020

Mooie kookboeken voor kerst

Met kerst denk je natuurlijk ook aan lekker eten en uitgebreid koken. Of misschien wil jij juist iets simpels tijdens deze dagen, dat kan natuurlijk ook. Sowieso blader ik graag door kookboeken waarin kerst centraal staat. Vooral de foto’s vind ik prachtig in zo’n kookboek.

Ik verzamelde vijf mooie en inspiratievolle kerstkookboeken voor deze blogpost. Van bekende mensen zoals Rudolph van Veen en Yvette van Boven, maar ook het bekende ‘Heel Holland Bakt’ kerstboek staat erbij. Lees mee en laat gerust onder deze blogpost weten wat jij met kerst gaat eten!

Lekker eten met kerst

Rudolph’s Christmas van Rudolph van Veen
Rudolph kennen we nog wel van ‘Life & Cooking’ met Carlo en Irene en ‘Rudolph’s bakery’. In dit kookboeken staan recepten voor kerst zelf en de dag rond kerst. Denk bijvoorbeeld aan kleine gerechtjes voor het kerstdiner op school. Maar uiteraard is er ook genoeg aandacht voor het kerstdiner zelf. Wil je uitgebreid in de keuken staan, modern gourmetten, of juist een hele luie kerst? In dit kookboek wordt met iedereen rekening gehouden!

Kerst van Arno en Mireille van Elst
Arno en Mireille van The Holy Kauw Company delen recepten voor een traditionele kerst met kalkoen en zelfgebakken koekjes in de boom. Niet alleen tips en (eenvoudige) recepten voor kerst, maar ook lekkere en leuke ideeën voor Oud & Nieuw komen voorbij in dit kookboek. Daarnaast is er aandacht voor versiering en mooie gedekte tafels. 

kerst kookboeken

Kerst het kookboek van Donna Hay
Donna Hay staat bekend om haar eenvoudige en seizoensgebonden recepten en hiervan worden prachtige foto’s gemaakt. In dit boek staan traditionele kerstgerechten, zoals kalkoen en kreeft, maar ook veel bakrecepten en ijsdesserts. Met stap voor stap fotografie loodst Donna Hay je door het recept heen. Tussendoor geeft ze tips en tricks om tijd te besparen tijdens het koken.

Home sweet home xmas van Yvette van Boven
Yvette is een bekendheid op de publieke omroep en regelmatig staat ze met haar recepten in de Libelle. De cover van dit kookboek doet al een belofte: “bergen makkelijke recepten voor een onbezorgde kerst”. Altijd al een keer parelhoen, champagnemousse, of créme van pompoen willen maken? Yvette legt het uit in haar kookboek. Veel gerechten met wild en ook ruim aandacht voor de desserts. Yvette maakt ook menu combinaties en veel recepten kun je ook ruim van te voren al voorbereiden.

Heel Holland bakt kerst
Dit is natuurlijk een kookboek vol bakrecepten! Zoet en hartig worden met elkaar afgewisseld. Van koekjes tot een pavlova-stapeltaart. Maar ook klassiekers als een kerststol en een kersthuisje komen aan bod. Ook vind je gerechten die je een heel jaar kunt klaarmaken, zoals carrotcake en geitenkaastaart. De foto’s zijn prachtig en de recepten zien er overzichtelijk uit.