6 december 2020

Leestips voor kerst

Ook zin om alvast in de kerstsfeer te komen? En zoek je daar nog leuke sfeervolle romans voor? Ik zocht er een paar op en maakte een lijstje van vijf (feelgood) romans, waarin kerst duidelijk centraal staat.

Gaan we op een dag op date in december bij de kleine bakkerij en krijgt die date dan nog een staartje? Of reis je mee naar het eiland Skye? Waarschijnlijk kun je nu al raden om welke boeken het gaat 😉 Sneeuw, lekker eten en op zoek naar de liefde. Maak alvast een mok chocolademelk klaar, pak een dekentje en krul je op met één van deze boeken.

Vijf romans waarin kerst een rol speelt

Een dag in december van Josie Silver
Laurie weet zeker dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Want, het leven is geen romcom. Maar op een dag vol sneeuw in december ziet ze vanuit de bus een jongen staan bij ze ineens wél voelt dat hij de ware is. Ze zien elkaar even, dat ene moment, maar de bus rijdt door. Laurie denkt dat ze deze jongen nooit meer zal treffen, maar daar vergist ze zich in. Want een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar nieuwe vriend voor tijdens kerst…

Kerst op het eiland Skye van Kirsty Ferry
Het eiland Skye is een plek vol magie en dan met name tijdens kerst. Zac Fallon zou op geen andere plek de kerstdagen door willen brengen, maar hoewel hij alles heeft, mist hij nog één ding in zijn leven: Ivy McFarlane. Ivy werkte ooit met Zac samen, maar verhuisde naar Glastonbury. Zac doet er alles aan om Ivy met kerst op Skye te krijgen. Maar lukt dat en wil Ivy wel mee?

Kerstmis met een staartje van Lizzy Shane
We reizen naar het stadje Pine Hollow. Als Ben door een heftig ongeluk zijn zus en zwager verliest, neemt hij de zorg op zich voor hun dochter Astrid. Daarnaast biedt hij aan om de taken van zijn zwager over te nemen in het buurtbestuur. Daar moet Ben een moeilijke beslissing nemen over het budget en het sluiten van een hondenasiel. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door Ally, ze moe nu binnen twaalf dagen een nieuw thuis vinden voor de honden.  

Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss
Als het op relaties aankomt, is Kate erg kieskeurig. In het slaperige stadje Blexford wonen niet bepaald leuke mannen. Kate voelt zich overigens best lekker als single met haar werk als ontwerper en een bijbaantje als bakker in het café bij jeugdvriend Matt. Maar haar beste vriendin Laura schrijft haar in bij een datingbureau. 

Winter in de kleine bakkerij van Jenny Colgan
Dit is een vervolgdeel in de bakkerij-serie en kerst staat in dit deel centraal. Polly weet zeker dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar al gauw loopt alles anders. Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een geheim toe en dat zal het leven van Polly en Huckle flink kunnen veranderen. Ook komt er een bekende uit Polly’s verleden terug en dat maakt alles nog ingewikkelder. De perfecte kerst lijkt ineens erg ver weg…