Leestips voor kerst

Ook zin om alvast in de kerstsfeer te komen? En zoek je daar nog leuke sfeervolle romans voor? Ik zocht er een paar op en maakte een lijstje van vijf (feelgood) romans, waarin kerst duidelijk centraal staat.

Gaan we op een dag op date in december bij de kleine bakkerij en krijgt die date dan nog een staartje? Of reis je mee naar het eiland Skye? Waarschijnlijk kun je nu al raden om welke boeken het gaat 😉 Sneeuw, lekker eten en op zoek naar de liefde. Maak alvast een mok chocolademelk klaar, pak een dekentje en krul je op met één van deze boeken.

Vijf romans waarin kerst een rol speelt

Een dag in december van Josie Silver
Laurie weet zeker dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Want, het leven is geen romcom. Maar op een dag vol sneeuw in december ziet ze vanuit de bus een jongen staan bij ze ineens wél voelt dat hij de ware is. Ze zien elkaar even, dat ene moment, maar de bus rijdt door. Laurie denkt dat ze deze jongen nooit meer zal treffen, maar daar vergist ze zich in. Want een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar nieuwe vriend voor tijdens kerst…

Kerst op het eiland Skye van Kirsty Ferry
Het eiland Skye is een plek vol magie en dan met name tijdens kerst. Zac Fallon zou op geen andere plek de kerstdagen door willen brengen, maar hoewel hij alles heeft, mist hij nog één ding in zijn leven: Ivy McFarlane. Ivy werkte ooit met Zac samen, maar verhuisde naar Glastonbury. Zac doet er alles aan om Ivy met kerst op Skye te krijgen. Maar lukt dat en wil Ivy wel mee?

Kerstmis met een staartje van Lizzy Shane
We reizen naar het stadje Pine Hollow. Als Ben door een heftig ongeluk zijn zus en zwager verliest, neemt hij de zorg op zich voor hun dochter Astrid. Daarnaast biedt hij aan om de taken van zijn zwager over te nemen in het buurtbestuur. Daar moet Ben een moeilijke beslissing nemen over het budget en het sluiten van een hondenasiel. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door Ally, ze moe nu binnen twaalf dagen een nieuw thuis vinden voor de honden.  

Twaalf dagen voor kerst van Jenny Bayliss
Als het op relaties aankomt, is Kate erg kieskeurig. In het slaperige stadje Blexford wonen niet bepaald leuke mannen. Kate voelt zich overigens best lekker als single met haar werk als ontwerper en een bijbaantje als bakker in het café bij jeugdvriend Matt. Maar haar beste vriendin Laura schrijft haar in bij een datingbureau. 

Winter in de kleine bakkerij van Jenny Colgan
Dit is een vervolgdeel in de bakkerij-serie en kerst staat in dit deel centraal. Polly weet zeker dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar al gauw loopt alles anders. Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een geheim toe en dat zal het leven van Polly en Huckle flink kunnen veranderen. Ook komt er een bekende uit Polly’s verleden terug en dat maakt alles nog ingewikkelder. De perfecte kerst lijkt ineens erg ver weg…


Reageer op: Leestips voor kerst

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten