14 september 2022

Lekker lezen: literaire romans, deel 4

Vandaag deel ik weer leestips voor de liefhebbers van (literaire) romans. Ik zal dit elke tweede woensdag van de maand delen.

Deze boeken kwam ik de afgelopen maand tegen in de boekhandel of online. Ze trokken mijn aandacht en ik hoop jullie hiermee ook te inspireren. Soms zijn het gloednieuwe titels, soms wat ouder. Ben je meer van de thrillers? Elke eerste zondag van de maand deel ik op mijn blog een lijstje interessante Scandinavische thrillers.

De droomfabriek van Gerwin van der Werf

Dit boek kom ik momenteel overal tegen en de omschrijving spreekt me erg aan! Josie gaat zonder ervaring aan de slag als wiskundelerares op een school in een achterstandswijk. Het gaat alles behalve gemakkelijk, want de boeken vliegen door het elkaar, orde is ver te zoeken en de kinderen houden geen vijf minuten hun mond. Voornamelijk de populaire Carmen is een irritante leerling. Carmen maakt nergens een punt van, ze is toch een bekende influencer, dus denkt ze dat ze haar eigen gang kan gaan. Maar op een dag vraagt Carmen bijles aan Josie en dat moet bij Josie thuis… Mijn gevoel zegt dat dit een hele schurende roman is en ik vind het altijd interessant als een boek zich afspeelt in het onderwijs. Dus ‘De droomfabriek’ staat op mijn wil-ik-lezen-lijst!

Kleine haperende vluchten van Femke Brockhus

Een roman over een vrouw die haar man en dochtertje achterlaat. Eerst verhuisden ze naar een afgelegen plek en de vrouw hoopt dat ze daar kan schrijven. Maar de vrouw trekt zich steeds verder terug, is dromerig uiteindelijk verdwijnt en blijft haar man achter met hun dochtertje. Ik word heel nieuwsgierig van deze omschrijving en ik heb meteen een hoop vragen! Waarom gaat de vrouw weg, waar gaat ze heen, blijft er contact en hoe gaat het verder met haar man en hun kindje? Reden genoeg dus om dit boek te onthouden!

De tijdontkenner van Ilse Ceulemans

De 51-jarige Erik schrijft de televisiepagina’s bij een krant. Maar is dit werk nog nuttig, nu er steeds minder mensen tv kijken en vaker online zijn? Op een ochtend besluit Erik om gewoon niet naar zijn werk te gaan. Hij overdenkt zijn leven, al zijn fouten, maar ook alles wat hij niet gedaan heeft en verwachtingen die niet uitkwamen… Ik heb dit boek al op Kobo Plus zien staan, dus het is verleidelijk om dit boek eens te proberen, ik ben benieuwd waarom Erik besloot om thuis te blijven en hoe zijn leven daarvoor is gegaan.