Leren luisteren, dat doe je gewoon…

luisterboeken luisterenLuisteren, dat doe je toch gewoon? Nou zo simpel lag het niet bij mij. Voor de duidelijkheid, we hebben het over luisterboeken haha! Een fervent luisteraar van luisterboeken zei me dat ik het gewoon maar moest doen: luisteren naar een boek!

Ik had natuurlijk allerlei bezwaren: teveel afleiding, het ging te langzaam, ik had geen geduld en verzin er nog maar wat uitvluchten bij… Toch begon ik mij erin te verdiepen (zo interview ik binnenkort iemand die luisterboeken uitgeeft) en in Bliyoo had ik beschikking over luisterboeken. Tijd om te luisteren dus!

Heksenkind van Monica Furlong
Ik kwam dit toffe jeugdboek van vroeger tegen in Bliyoo! Ik denk dat ik dit boek als kind zeker vijf keer heb gelezen. Ik downloadde het luisterboek in Bliyoo en meteen zat ik alweer in het verhaal wat wordt voorgelezen door Paula Undondek. Zij presenteerde vroeger Get the picture bij de publieke omroep, ze heeft een fijne vertelstem en aan het begin van een hoofdstuk hoor je een muziekje wat past bij de sfeer van het verhaal. Dit alles ging ongeveer tien minuten goed… toen begon het: afleiding, ongeduldigheid en in mijn hoofd was ik met van alles bezig behalve met luisteren…

Luisteren, dat doe je gewoon!
Ik begon mijn regime om te gooien. Zo besloot ik het luisteren van ‘Heksenkind’ te bewaren voor het moment dat ik rustig moet blijven liggen: in bed dus. Om de afleiding te beperken besloot ik het licht meteen uit te doen en daarnaast pakte ik een koptelefoon, zodat ik niks anders meer kon dan rustig luisteren. Ik hoefde dus he-le-maal niks, alleen maar luisteren en wegdommelen.

Maar toen schrok ik weer wakker… in mijn oor ging ‘Heksenkind’ door. Ik moest Bliyoo afsluiten, mijn tablet opruimen (en okay, zodra ik mijn tablet in mijn handen heb zoek ik weer wat anders op) en vervolgens zat mijn hoofd weer vol en was ik weer klaarwakker.

Ook dat moest anders vond ik. Wat zou een sleeptimer toch ideaal zijn bedacht ik me. Dus opende ik Google, tikte mijn vraag in en even later vond ik in mijn app store een app die dus andere apps voor mij afsluit na een bepaalde tijd.

Super Simple Sleep Timer
De ‘Super Simple Sleep Timer’ is een app die heel simpel eruitziet en ook heel simpel werkt. Je opent deze app, je klikt de app aan die afgesloten moet worden na een bepaalde tijd, vervolgens draai je aan een cirkel naar het aantal minuten en bevestigt de opdracht. Als ik nu wegzak hoef ik alleen mijn tablet weg te schuiven en mijn oordopjes af te doen. Geen afleiding meer, ik hoef niet meer op fel verlicht scherm van alles af te sluiten. Het wordt voor me gedaan.

Ondertussen ben ik nu al bijna op de helft van ‘Heksenkind’ en het is nog net zo leuk als vroeger.

Luisteren jullie wel eens luisterboeken?

Edit: In Bliyoo zit dus ook een ingebouwde sleeptimer voor luisterboeken, alleen zit deze nogal verstopt.

Foto is van Pixabay

2 reacties

 • 21 oktober, 2017 om 19:59
  Annemieke zegt:

  Ik heb het wel eens gedaan maar het kon toen niet mijn aandacht houden. Ik kan ook niet zo makkelijk terug als ik iets mis en dat vind ik maar niks, haha.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annemieke Beantwoorden

  • 21 oktober, 2017 om 20:14
   Leesdame zegt:

   Dat is in Bliyoo dan wel een pluspunt, want je kunt per 30 seconden terug, maar ook per hoofdstuk. Meestal ga ik 1 minuutje terug, dan herpak ik weer de verhaallijn waar ik was gebleven zeg maar. Het licht uitdoen, headphone in en lekker liggen. Overdag lukt het mij niet, dus alleen voor het slapengaan. Na een drukke dag is het eigenlijk best wel lekker om voorgelezen te worden.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Leren luisteren, dat doe je gewoon…

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten