Leuke "project-boeken"

julie en julia coverZoals jullie weten ben ik de laatste fan van zogenaamde “project-boeken”. Oftewel: romans waarin de hoofdpersoon een lange tijd elke dag iets doet en daarover schrijft. Er blijken best veel boeken te bestaan rondom dit onderwerp. Ik heb in mijn leesarchief gezocht en vond deze boeken:

Julie en Julia van Julie Powell
Julie koos ervoor om in een jaar tijd alle recepten uit het kookboek van kooklegende Julia Child te maken en daarover te schrijven op haar blog.

Ze werd nog bekender doordat de New York Times interesse in haar blog kreeg. Julie schreef een boek over haar succes. Dat succes werd nog groter toen er ook nog eens een film over werd gemaakt Met Meryl Streep en Amy Adams!

365 nachten van Charla Muller
Charla heeft het ultieme cadeau voor haar man: één jaar lang elke dag sex. Het boek zelf is niet vulgair, eerder saai. Maar ja, dat vond ik dan.

Een boek per dag van Nina Sankovitch
Bracht zelfs mij op ideeën ;)en meer hoef ik over deze roman niet meer te vertellen denk ik…

Op de tractor naar de Zuidpool van Manon Ossevoort
Manon wil iets doen met de wensen van mensen. Ze wil met een tractor de wensen ophalen terwijl ze naar de Zuidpool reist waar Manon alle wensen symbolisch in de buik van een sneeuwpop wil stoppen. In dit boek beschrijft ze het eerste deel van haar eindeloze reis. Tussendoor nam ze pauze en kwam ze terug naar Nederland. In 2012 staat haar einddoel op de planning: de Zuidpool bereiken.

Groen, groener, groenst van Vanessa Farquharson
Dit gaat ook weer over een jaarproject. Vanessa gaat een jaar lang elke dag iets “groens” doen. Oftewel, iets goeds voor het milieu. Van simpele dingen als minder papier verspillen en de lampen eerder uitdoen, tot grote veranderingen als de koelkast de deur uitdoen, verwarming niet meer gebruiken en de auto wegdoen. Vanessa schrijft met veel humor en zelfspot. Daardoor is dit geen verhaal met een “wijzend vingertje” geworden.

Leven van 1 euro per dag van Kath Kelly
Nu klopt deze titel niet helemaal, want in Engeland hebben ze natuurlijk geen euro’s. Dus moet het eigenlijk zijn: Leven van 1 pond per dag.

Dat gaat Kath Kelly dus doen en dat ook weer een jaar lang. Het is grappig geschreven en het laat eigenlijk zien dat je ook met heel weinig geld, ook heel veel lol kunt hebben.

Kennen jullie er nog meer?


Reageer op: Leuke "project-boeken"

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten