3 september 2011

Desiderio van Evelien van Steenis

desiderio cover

Desiderio betekent verlangen… Gianna verlangt naar Vincenzo. Sinds deze jongedame bij een Italiaans veilinghuis gaat werken raakt ze in de ban van deze man. Maar, Vincenzo leeft een duister leven en naarmate de liefde groeit tussen Gianna en Vincenzo brengt Gianna zichzelf én haar omgeving in gevaar…

Ik heb Desiderio in een paar dagen gelezen. Tijdens het lezen kon ik goed merken dat Evelien er veel tijd aan heeft besteedt. Er is echt met aandacht gewerkt aan de opbouw, beschrijving en de vormgeving. En dat vind ik echt heel goed voor een debuutroman!

Een heel klein puntje vond ik dat er soms wel wat veel uitleg werd gegeven, dat haalde dan een beetje de vaart uit het verhaal. Maar Desiderio is een spannende en boeiende roman om te lezen!

Desiderio is een Nederlandse debuutroman van Evelien van Steenis. Wie van Italië houdt heeft geluk, want Desiderio zit vol met Italiaanse invloeden. Vrijwel alle personages hebben een zangerige Italiaanse naam, het is een Italiaans veilinghuis, ze gaan naar Italië en ja het duistere leven van Vincenzo is ook typisch Italiaans… Die Italiaanse sfeer geeft het boek net wat meer originaliteit. Er komt ook een vervolg heb ik gehoord en daar kijk ik wel naar uit!

2 reacties

 • 6 september, 2011 om 21:46
  Jennn zegt:

  Ik heb hem ook gelezen, en ik vond het een erg mooi boek. Wel jammer dat er wat taalfoutjes in zaten, en dat sommige stukken dialoog me erg bekend voorkwamen. Maar verder een goed boek 🙂


 • 10 september, 2011 om 11:39
  Evelien van Steenis zegt:

  Wat een leuk thuiskomen van een vakantie Italië als je zo’n leeservaring leest! Super leuk!
  Ik heb vele mooie plaatsen gezien en heeeeeel veel nieuwe ideeën voor het vervolg.


  Evelien van Steenis
  Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: