17 november 2015

Life hacks van Sarah Devos

Tegenwoordig lees en verzamel ik life hacks. Kleine en eenvoudige dingetjes om het leven makkelijker te maken. Maar ook trucs waar we nooit bij stil staan. Sarah Devos probeerde 200 life hacks uit en bundelde haar ervaringen in een boek.

Met veel foto’s en een zeer korte uitleg loodst Sarah je door een verzameling van life hacks heen. Ze probeerde eerst alle life hacks uit en dus kon ze met volle overtuiging schrijven dat het daadwerkelijk werkt. Veel tips lagen voor de hand, maar Sarah deelt ook zeker life hacks waar we nog niet opgekomen waren.

Dat je muffe stofzuigerlucht kunt verbloemen door waspoeder op te zuigen wisten we al. Maar dat je de onderkant van een tuintafel prima kunt gebruiken voor een hangmat als je een gebrek aan bomen hebt was nieuw voor me. Of dat je oude contactlensdoosjes kunt vullen met vloeibare make up als je op reis gaat stond ik ook niet bij stil.

Een zaklamp op je arm binden, zodat je in een donkere ruimte én licht hebt én je handen vrij hebt is ook een goeie! Zo werkt Sarah life hacks af in bepaalde categorieën. Bijvoorbeeld huishoudtips, maar ook tips voor onderweg en in communicatie met anderen.

Het boek bevat weinig tekst, omdat de foto’s voor zichzelf spreken. Het is geen leesboek, eerder een bladerboek voor op tafel. Ik vond het een leuk en ludiek boek en heb er zeker wat van opgestoken. Het boek is vooral leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven en om met een groep vrienden/familie door te bladen op een gezellige avond, met ‘o ja’ gevoel als je een life hack tegenkomt waar je nooit aan gedacht hebt. Een echt ‘gezelschapsboek’ dus!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: