Leesdame’s linktips

leesdame.nlMijn favoriete sites

Ik bezoek veel boekensites en via Bloglovin volg ik veel bloggers. Op deze speciale linkpagina heb ik een aantal sites en blogs uitgelicht. Deze tips zal ik regelmatig aanpassen, want ik ben altijd op zoek naar leuke en interessante boekensites.

Boekenblogs & boekbloggers

Lalagè Leest

Bij Lalagè ga ik graag langs voor haar uitgebreide literaire recensies. Zij leest graag en veel Nederlandse auteurs en bedacht ook de uitdaging om boeken te lezen die zich afspelen in verschillende provincies. Heel inspirerend!

Naar: Lalagè Leest

Ik vind lezen leuk

Op Ikvindlezenleuk.nl vind je heel veel recensies van jeugdboeken. Mathilde heeft op haar blog al een hele verzameling staan. En het leukste is dat iedereen daar aan mee mag helpen. Ook Leesdame deelt wel eens een recensie van een jeugdboek op Ikvindlezenleuk.nl

Naar: Ikvindlezenleuk

Biebmiepje

Biebmiepje is openminded, ze leest dus gewoon alles! Dat kan ook niet anders, want Biebmiepje werkt in een bibliotheek! Ze leest snel én veel en is een gedreven blogger. Vaak kom je Biebmiepje dan ook tegen bij gezamenlijke blogprojecten.

Naar: Biebmiepje


Boekensites

Andere boekensites waar ik graag kom.

Goodreads

Goodreads is een grote (Engelstalige) boekencommunity. Ik kom hier dagelijks en hou hier al mijn gelezen boeken bij, inclusief andere boekenplanken. Ik vind het een fijne site, het brengt orde in mijn collectie (on)gelezen boeken!

Naar: Goodreads

Libris

Ik bezoek graag Libris. Niet alleen om te shoppen, maar ook om op de hoogte blijven van wat er uitkomt aan Nederlandstalige literaire romans. Ik volg bij hun ook de verwikkelingen rond de Libris Literatuur Prijs.

Naar: Libris.nl 

Boekenx

Boekenx is een Nederlandstalige boekenplatform. Ze delen bijvoorbeeld lijstjes van bestverkopende boeken, maar ook goed bezochte boekensites.

Naar: Boekenx

Nederlandstalige feelgood op Facebook

Ik focus mij grotendeels op Nederlandse en Vlaamse auteurs, daarom vind ik het ook ontzettend leuk om beheerder te zijn van de Facebook-groep: Feelgood uit Nederland en Vlaanderen

Naar: Feelgood uit Nederland en Vlaanderen


Diversen

Overige interessante sites die ik graag nog even wil noemen.

Ik maak veel gebruik van de app “Todoist” als het gaat om boeken inplannen, lijstjes maken en ik gebruik het ook graag als agenda.

Naar: Todoist 

En last but not least

Theme ontwerp, hosting en onderhoud van Leesdame.nl door Spreen Online


Wellicht ook interessant voor je: