Dagboek van een boekverkoper van Shaun Bythell

Dagboek van een boekverkoper cover‘Dagboek van een boekverkoper’ is een leuk en gemoedelijk dagboek van Shaun Bythell. Een heel jaar lang hield hij een dagboek bij over het wel en wee in zijn Schotse boekhandel.

Op het eerste gezicht lijkt Shaun een beetje knorrig, maar tussen de regels zit heel wat humor en liefde verstopt. Hij houdt van zijn werk, is sarcastisch en drijft de spot met zijn werknemers, maar ondertussen geeft hij ook veel om ze. Hij rijdt rond en haalt boeken op bij allerlei huishoudens en verkoopt ze door. Hij haat het digitale tijdperk, maar kan tegelijkertijd niet zonder.

Wigtown
De boekhandel van Shaun Bythell is te vinden het Schotse kustplaatsje Wigtown. Het is een gemoedelijk plaatsje, waar ook van alles georganiseerd wordt. Shaun doet zijn werk graag en leest tijdens vrije momenten het ene boek na het andere boek. Hij komt in aanraking met allerlei klanten en rekent vaak sarcastisch en/of scherp af met flauwe grappenmakers. Of soms zwijgt hij gewoon, maar denkt hij het zijne ervan.

Het personeel is toegewijd, maar ook eigenwijs. Zo creëert Nicky graag eigen genres en bijbehorende labels, wat Shaun weer niet goed vindt. Ook heeft Nicky een hekel aan boeken invoeren, wat Shaun haar vervolgens dan uitgebreid laat doen. Er zit een duidelijke vorm van onderling plagen en humor in en tussen de regels door ook veel liefde en respect voor elkaar.

Dagboek
Het boek is opgedeeld in twaalf maanden. Elke maand is een hoofdstuk. Zo’n hoofdstuk is dan weer opgedeeld in korte dagboekstukjes. Het leest vlot en prettig. Her en der vind je ook wat foto’s terug. Bijvoorbeeld van kat Captain, die graag in de boekhandel is.

Nieuwsgierig geworden naar de boekhandel zelf? Hieronder in het filmpje wandel je samen met Shaun door zijn winkel. Ik was overigens verrast, want ik had het mij toch allemaal net wat anders voorgesteld 🙂


6 reacties

 • 19 november, 2017 om 18:38
  Hennie zegt:

  Superleuk om een – voor mij dan – nieuwe blog te ontdekken. Je hebt me gelijk al getriggerd met dit boek. Weer eens wat anders dan de gehypte meuk. Ik houd deze in gedachten!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Hennie Beantwoorden

 • 25 november, 2017 om 13:54
  Marcia zegt:

  Ik zag dit boek liggen op de boekenbeurs en mijn interesse was meteen gewekt. Voorlopig heb ik het boek nog niet aangeschaft, maar deze recensie doet me toch wel verlangen naar meer 😉

  Ikhartje(0) deze reactie

  Marcia Beantwoorden

  • 25 november, 2017 om 15:04
   Leesdame zegt:

   Ik vind de filmpjes op Youtube van Shaun ook erg leuk, dan krijg je ook een indruk van hoe zijn winkel eruitziet. 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 4 december, 2017 om 11:01
  Joel zegt:

  Wat is u review rondom dit boek?

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joel Beantwoorden

Reageer op: Dagboek van een boekverkoper van Shaun Bythell

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten