In de Mokumse jaren van Patrizia Filia

In de Mokumse jaren coverDeze week las ik de autobiografie van Patrizia Filia. Zij speelt, schrijft en regisseert theaterstukken. Is daarnaast ook dichteres en schrijfster/vertaalster. Patrizia heeft een grote fascinatie voor kunst, dans, literatuur, films en geschiedenis. Een druk artistiek leven dus!  Kortom: een vrouw met passie!

Patrizia Filia studeerde in Turijn, maar reisde naar Nederland met haar geliefde Will Spoor. Haar leven is kleurrijk, kunstzinnig en gepassioneerd. Ze ontmoet vele inspirerende mensen uit het vak en omschrijft deze ontmoetingen dan ook uitgebreid in haar boek.

Kleurrijk en inspirerend
‘In de Mokumse jaren’ leest als een dagboek vol herinneringen. Patrizia leidde een kleurrijk leven en had bijzondere ontmoetingen. Zij bespreekt deze ontmoetingen gedetailleerd en deelt ook delen van haar correspondentie. Ook leest ze graag boeken en bezoekt ze voorstellingen. Lang niet alle voorstellingen kende ik, maar dankzij dit boek ben ik op dat gebied toch wat wijzer geworden.

Tot mijn verrassing leest Patrizia erg veel en deelt ze ook haar gelezen boeken. Haar fascinatie ligt bij geschiedenis, voornamelijk over de oorlogstijd. Ze schrijft ook over reizen die ze heeft gemaakt en uitgebreid deelt ze haar ervaringen met het leven in Nederland en Nederlandse gebruiken die ze in het begin onwennig vond.

Een soort analoge vlog
‘In de Mokumse jaren’ leest niet altijd even gemakkelijk. Soms was het even chaotisch en moest ik even doorbijten. Zodra Patrizia graaft in haar herinneringen komt ze vaak terecht op zijwegen. Dan was het even terugbladeren naar wie of wat iemand ook al weer was. Wat ik heel leuk vond was dat Patrizia Filia regelmatig vragen stelt in haar boek. Het lijkt alsof ze dan tegen je praat, dan leest het boek als een soort ‘analoge vlog’.

Aanrader als…
– als je belangstelling hebt voor de theaterwereld, veel namen en voorstellingen zul je dan herkennen
– als je thuis bent in Mokum en Dordrecht zul je veel locaties herkennen
– als je dol bent op kleurrijke en gepassioneerde levensverhalen
– als je belangstelling hebt voor geschiedenis

Het is geen boek wat je in één avond uitleest. De stijl is poëtisch en Patrizia neemt ook uitgebreid de tijd. Haar boek is een reis door haar leven. Ik las het dan ook als een lange reis. Maar ik ben nu wel wat wijzer. Ik kreeg een inkijkje in de theaterwereld en las over inspirerende boeken en gedichten. Het boek bevat ook een uitgebreid nawoord en een verzameling recensies van haar werk.

Stichting de Luiaardvrouwe
Patrizia Filia is ook de artistieke leider van Stichting de Luiaardvrouwe. Op deze site is meer informatie te vinden over Patrizia Filia en haar werk: klik 


Reageer op: In de Mokumse jaren van Patrizia Filia

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten