Daar gaan we: december :)

december 2017En toen begon de laatste maand van het jaar: december. Ik word er altijd wat melancholiek van, maanden vliegen voorbij en dan ineens is het de laatste maand en zitten we nog maar een paar weken van een nieuw jaar vandaan. Maar we beginnen eerst met terugblikken op november en daarna even kletsen over december!

Qua lezen kon het beter… de eerste twee weken van november had ik geen rust in mijn hoofd om te lezen, maar tot mijn verbazing heb ik toch wel een stapel boeken weggelezen. Ook ging ik door met het luisteren van luisterboeken en dan deed ik vrijwel iedere avond.

Gelezen
Dwaalspoor van Pjotr Vreeswijk*
Onderuitgehaald van Loes den Hollander
Heksenkind van Monica Furlong (luisterboek)
Dagboek van een boekverkoper van Shaun Bythell*
Verminkte toekomst van Melissa Skaye*
Gebroken van B.A. Paris
In de Mokumse jaren van Patrizia Filia*

*deze boeken heb ik gekregen

De doelen die ik voor november had
1.  Acht boeken lezen (zeg maar 2 per week)
2. Het luisterboek ‘Heksenkind’ af luisteren
3. Het Stephen King boek uitlezen

Het Stephen King boek ben ik niet meer aan toe gekomen. ‘Heksenkind’ heb ik wel helemaal afgeluisterd en ook besproken op mijn blog. De acht boeken heb ik net niet gehaald. Tja, wat ik al schreef de eerste twee weken van november ging ik niet zo lekker en dan gaat het al snel mis met het doel datje twee boeken per week wilt lezen. Doe je verder niks aan, het komt zoals het komt. Maar goed, zeven boeken is toch niet verkeerd.

En dan december…
Ik ben momenteel bezig in een Kroatische ya-roman en die leest erg fijn! Maandag komt mijn leeservaring daarover online. Dan heb ik nog een non fictie boek klaarliggen: ‘Het wonder daaronder’. Die komt ook volgende week voorbij op mijn blog. Voor de rest ligt deze maand nog helemaal open voor mij en dat vind ik een heerlijke gedachte! Niks hoeft, alles mag.

O ja, mijn Goodreads-challenge, die zou ik wel willen halen dit jaar… maar dan ‘moet’ ik wel 15 boeken lezen vóór 31 december. Dat lijkt nog ver weg, maar goed, tijd vliegt en Netflix biedt ook veel leuks. Dus mijn doel voor december: gewoon genieten van wat op mijn pad komt. Dat kunnen veel toffe boeken zijn, maar ook veel verslavende series.

Ik wens jullie allemaal een mooie decembermaand toe, met mooie boeken én mooie momenten! Make it a december to remember! 

Foto is van Pixabay

4 reacties

 • 1 december, 2017 om 20:15
  Annelies zegt:

  Niks moet, alles mag – dat vind ik een mooie gedachte voor deze maand. Geniet ervan!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annelies Beantwoorden

 • 1 december, 2017 om 22:01
  Lalagè zegt:

  Toevallig lees ik binnenkort ook een boek over Kroatië, maar dat is niet YA volgens mij. Ik ben in elk geval benieuwd naar jouw bespreking.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lalagè Beantwoorden

  • 1 december, 2017 om 23:21
   Leesdame zegt:

   Ik lees het boek ‘Ze denken dat we nog klein zijn’ van Julijana Matanović. Het leest heel vlot. In Kroatië duurt de basisschool trouwens tot je vijftien bent. Wist ik niet, dankzij dit boek nu wel 🙂

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Daar gaan we: december :)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten