1 december 2017

Daar gaan we: december :)

En toen begon de laatste maand van het jaar: december. Ik word er altijd wat melancholiek van, maanden vliegen voorbij en dan ineens is het de laatste maand en zitten we nog maar een paar weken van een nieuw jaar vandaan. Maar we beginnen eerst met terugblikken op november en daarna even kletsen over december!

Qua lezen kon het beter… de eerste twee weken van november had ik geen rust in mijn hoofd om te lezen, maar tot mijn verbazing heb ik toch wel een stapel boeken weggelezen. Ook ging ik door met het luisteren van luisterboeken en dan deed ik vrijwel iedere avond.

Gelezen

Dwaalspoor van Pjotr Vreeswijk*
Onderuitgehaald van Loes den Hollander
Heksenkind van Monica Furlong (luisterboek)
Dagboek van een boekverkoper van Shaun Bythell*
Verminkte toekomst van Melissa Skaye*
Gebroken van B.A. Paris
In de Mokumse jaren van Patrizia Filia*

*deze boeken heb ik gekregen

De doelen die ik voor november had

1. Acht boeken lezen (zeg maar 2 per week)
2. Het luisterboek ‘Heksenkind’ af luisteren
3. Het Stephen King boek uitlezen

Het Stephen King boek ben ik niet meer aan toe gekomen. ‘Heksenkind’ heb ik wel helemaal afgeluisterd en ook besproken op mijn blog. De acht boeken heb ik net niet gehaald. Tja, wat ik al schreef de eerste twee weken van november ging ik niet zo lekker en dan gaat het al snel mis met het doel datje twee boeken per week wilt lezen. Doe je verder niks aan, het komt zoals het komt. Maar goed, zeven boeken is toch niet verkeerd.

En dan december…

Ik ben momenteel bezig in een Kroatische ya-roman en die leest erg fijn! Maandag komt mijn leeservaring daarover online. Dan heb ik nog een non fictie boek klaarliggen: ‘Het wonder daaronder’. Die komt ook volgende week voorbij op mijn blog. Voor de rest ligt deze maand nog helemaal open voor mij en dat vind ik een heerlijke gedachte! Niks hoeft, alles mag.

O ja, mijn Goodreads-challenge, die zou ik wel willen halen dit jaar… maar dan ‘moet’ ik wel 15 boeken lezen vóór 31 december. Dat lijkt nog ver weg, maar goed, tijd vliegt en Netflix biedt ook veel leuks. Dus mijn doel voor december: gewoon genieten van wat op mijn pad komt. Dat kunnen veel toffe boeken zijn, maar ook veel verslavende series.

Ik wens jullie allemaal een mooie decembermaand toe, met mooie boeken én mooie momenten! Make it a december to remember! 

4 reacties

 • 1 december, 2017 om 20:15
  Annelies zegt:

  Niks moet, alles mag – dat vind ik een mooie gedachte voor deze maand. Geniet ervan!


  Annelies
  Beantwoorden

 • 1 december, 2017 om 22:01
  Lalagè zegt:

  Toevallig lees ik binnenkort ook een boek over Kroatië, maar dat is niet YA volgens mij. Ik ben in elk geval benieuwd naar jouw bespreking.


  Lalagè
  Beantwoorden

  • 1 december, 2017 om 23:21
   Leesdame zegt:

   Ik lees het boek ‘Ze denken dat we nog klein zijn’ van Julijana Matanović. Het leest heel vlot. In Kroatië duurt de basisschool trouwens tot je vijftien bent. Wist ik niet, dankzij dit boek nu wel 🙂


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: