Dwaalspoor van Pjotr Vreeswijk

Dwaalspoor cover‘Dwaalspoor’ is een actiethriller. Ik vond dit niet het fijnste boek van 2017. De schrijver heeft er ongetwijfeld veel tijd en inspanning in gestopt, maar mij pakte het niet.

In dit boek volgen we opnieuw agent Alex. Hij wordt dringend opgeroepen langs te gaan bij Sloand, zijn oude bazin. Maar zij ligt in coma en kan hem niks meer zeggen. Via Suzanne Boyle kan hij erachter komen wat Sloand hem wil vertellen. Ook reist er een trein met een geheimzinnige lading rond. Het is duidelijk dat er iets gevaarlijks staat te gebeuren, het is aan Alex om dat tegen te houden.

Druk
‘Dwaalspoor’ is een druk en snel boek. Veel actie, veel drukte, veel snelle wisselingen qua perspectief en locatie en er gebeurde gewoon heel erg veel. Geen ruimte voor gevoel, iets wat ik in ‘Masterplan’ (het debuut van Pjotr Vreeswijk) wel terugvond, maar in ‘Dwaalspoor’ miste. Er gebeurde zoveel, op zoveel plekken tegelijk, dat het lastig werd om de draad van het verhaal te pakken te krijgen.

Verder had ik af en toe het gevoel dat ik een boek las wat nog niet helemaal af was. Alsof ik een ruw concept aan het lezen was. Zo struikelde ik vaak over foutjes en kwam ik passages tegen die ik soms drie keer opnieuw moest lezen om te begrijpen wat er nou eigenlijk stond. Less is more zeggen ze vaak en dat gegeven miste ik toch wel in dit boek.

Actie is een genre wat je moet liggen
Terwijl ik dit boek las vroeg ik me ook kritisch af of ik wel bij de juiste doelgroep hoor voor dit boek. Ik denk van niet. Ik denk dat dit boek beter ligt bij actieliefhebbers en fans van gadgets en geheime agenten. Toch gaf ik dit boek een kans, omdat ik in ‘Masterplan’ een psychologische lading vond, die mij wel fascineerde. Ik hoopte dit weer terug te vinden in ‘Dwaalspoor’.

Als je dol bent op actiefilms, met snelle scènes en veel knallen, dan denk ik dat ‘Dwaalspoor’ goed bij je past. Ben je meer van de psychologie en gevoelens in een thriller, dan denk ik dat je dit boek beter kunt overslaan. Ben je van de actie, inclusief psychologische lading, dan raad ik je ‘Masterplan’ aan!


Reageer op: Dwaalspoor van Pjotr Vreeswijk

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten