6 november 2017

Onderuitgehaald van Loes den Hollander

Ik zag in Bliyoo de nieuwste thriller van Loes den Hollander staan. Nieuwsgierig klikte ik het boek aan en las meteen het eerste hoofdstuk. ’s Nachts om half twee las ik nog steeds…

Sigrid redigeert manuscripten. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad en haar moeder overleed al op jonge leeftijd. Fokke, haar vader vond al snel een andere vrouw: Freddy. Zij werd de stiefmoeder van Sigrid en haar zusje Wieke. Maar Freddy was gemeen en manipuleerde het gezin. Op een zeker moment verdronk Freddy in een zwembad in Frankrijk.

Dreigend

Het leven van Sigrid en de rest van het gezin ging door. Pa Fokke is al een tijdje gelukkig met een nieuwe vrouw. Wieke heeft haar gezinnetje en ook Sigrid laat langzaamaan een nieuwe liefde toe in haar leven. Op een dag ontvangt Sigrid een grote envelop, met een briefje en hoofdstukken van een nieuw boek wat Sigrid moet redigeren.

Tot haar grote verbazing blijkt de geheime auteur een boek te willen schrijven over het leven van Freddy en hoe ze aan haar einde kwam. Mondjesmaat stuurt deze geheimzinnige auteur steeds een paar hoofdstukken naar Sigrid, de toon wordt dreigender en de auteur lijkt vastbesloten te zijn om de dood van Freddy te wreken…

Spannend en snel

‘Onderuitgehaald’ is spannend en het boek leest erg snel. Toen ik eenmaal begonnen was kon ik al niet meer stoppen. De hoofdstukken -zijn zoals altijd bij Loes den Hollander- lekker kort. Na elk hoofdstuk denk je: nog maar eentje! Ik was zo nieuwsgierig wie de geheimzinnige auteur was en wat zijn of haar bedoeling kon zijn.

Ook was ik geraakt door de passages over de jeugd van Sigrid en Wieke. Hoe gemakkelijk Freddy alles wist te manipuleren en Fokke daar gemakkelijk in meeging. De weg van de minste weerstand waarschijnlijk, maar de eenzaamheid en wanhoop van de jonge Sigrid was duidelijk te voelen tussen de regels.

Onvoorspelbaar

Sigrid gaat op onderzoek uit, ze wil ontzettend graag weten wie haar deze hoofdstukken stuurt. Er zijn op gegeven moment meerdere verdachten. Wie was toch zo dichtbij in het leven van Freddy?! Het blijft lang een mysterie. Heel lang wees ik de verkeerde persoon aan als dader. Pas later kwam de aap uit de mouw. Ik was verrast! Door de naam van de dader, maar ook door het feit dat ik zo op het verkeerde been was gezet.

Ik heb meerdere boeken van Loes den Hollander gelezen en sommige boeken van haar zijn vrij voorspelbaar, ik was dan ook blij dat het dit keer lekker onvoorspelbaar bleef! Daarnaast vond ik de personages erg interessant. Vooral Sigrid en haar gevoelens. Ik las tot diep in de nacht, maar toen moest ik toch gaan slapen. Vandaag las ik het laatste stuk van ‘Onderuitgehaald’ uit. Het boek kroop onder mijn huid en daar zit het nog steeds!

2 reacties

 • 12 november, 2017 om 11:25
  Lezen met Kirsten zegt:

  Ik heb ‘Onderuitgehaald’ zojuist uitgelezen en kan me helemaal vinden in je leeservaring. Voor mij is het een 4-sterren boek, maar ook ik zat tot het einde op de verkeerde dader. Loes den Hollander blijft voor mij een auto-buy auteur en altijd goed voor een paar uurtjes leesplezier!


  Lezen met Kirsten
  Beantwoorden

  • 13 november, 2017 om 22:10
   Leesdame zegt:

   Ja precies, haar boeken lezen makkelijk weg. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik haar beter vind schrijven dan een paar jaar terug. Toen vond ik sommige boeken wat tuttig, of bleef het wat oppervlakkig. Nu gaat het toch wat dieper en ik vind haar schrijfstijl ook een stuk moderner geworden. Maar echt hé, ik vind het zo heerlijk als ik het zo mis heb in een thriller, als een schrijver mij te slim af is zonder dat het ongeloofwaardig wordt. Love it!


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: