Onderuitgehaald van Loes den Hollander

onderuitgehaald coverIk zag in Bliyoo de nieuwste thriller van Loes den Hollander staan. Nieuwsgierig klikte ik het boek aan en las meteen het eerste hoofdstuk. ’s Nachts om half twee las ik nog steeds…

Sigrid redigeert manuscripten. Ze heeft een moeilijke jeugd gehad en haar moeder overleed al op jonge leeftijd. Fokke, haar vader vond al snel een andere vrouw: Freddy. Zij werd de stiefmoeder van Sigrid en haar zusje Wieke. Maar Freddy was gemeen en manipuleerde het gezin. Op een zeker moment verdronk Freddy in een zwembad in Frankrijk.

Dreigend
Het leven van Sigrid en de rest van het gezin ging door. Pa Fokke is al een tijdje gelukkig met een nieuwe vrouw. Wieke heeft haar gezinnetje en ook Sigrid laat langzaamaan een nieuwe liefde toe in haar leven. Op een dag ontvangt Sigrid een grote envelop, met een briefje en hoofdstukken van een nieuw boek wat Sigrid moet redigeren.

Tot haar grote verbazing blijkt de geheime auteur een boek te willen schrijven over het leven van Freddy en hoe ze aan haar einde kwam. Mondjesmaat stuurt deze geheimzinnige auteur steeds een paar hoofdstukken naar Sigrid, de toon wordt dreigender en de auteur lijkt vastbesloten te zijn om de dood van Freddy te wreken…

Spannend en snel
‘Onderuitgehaald’ is spannend en het boek leest erg snel. Toen ik eenmaal begonnen was kon ik al niet meer stoppen. De hoofdstukken -zijn zoals altijd bij Loes den Hollander- lekker kort. Na elk hoofdstuk denk je: nog maar eentje! Ik was zo nieuwsgierig wie de geheimzinnige auteur was en wat zijn of haar bedoeling kon zijn.

Ook was ik geraakt door de passages over de jeugd van Sigrid en Wieke. Hoe gemakkelijk Freddy alles wist te manipuleren en Fokke daar gemakkelijk in meeging. De weg van de minste weerstand waarschijnlijk, maar de eenzaamheid en wanhoop van de jonge Sigrid was duidelijk te voelen tussen de regels.

Onvoorspelbaar
Sigrid gaat op onderzoek uit, ze wil ontzettend graag weten wie haar deze hoofdstukken stuurt. Er zijn op gegeven moment meerdere verdachten. Wie was toch zo dichtbij in het leven van Freddy?! Het blijft lang een mysterie. Heel lang wees ik de verkeerde persoon aan als dader. Pas later kwam de aap uit de mouw. Ik was verrast! Door de naam van de dader, maar ook door het feit dat ik zo op het verkeerde been was gezet.

Ik heb meerdere boeken van Loes den Hollander gelezen en sommige boeken van haar zijn vrij voorspelbaar, ik was dan ook blij dat het dit keer lekker onvoorspelbaar bleef! Daarnaast vond ik de personages erg interessant. Vooral Sigrid en haar gevoelens. Ik las tot diep in de nacht, maar toen moest ik toch gaan slapen. Vandaag las ik het laatste stuk van ‘Onderuitgehaald’ uit. Het boek kroop onder mijn huid en daar zit het nog steeds!


2 reacties

 • 12 november, 2017 om 11:25
  Lezen met Kirsten zegt:

  Ik heb ‘Onderuitgehaald’ zojuist uitgelezen en kan me helemaal vinden in je leeservaring. Voor mij is het een 4-sterren boek, maar ook ik zat tot het einde op de verkeerde dader. Loes den Hollander blijft voor mij een auto-buy auteur en altijd goed voor een paar uurtjes leesplezier!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Lezen met Kirsten Beantwoorden

  • 13 november, 2017 om 22:10
   Leesdame zegt:

   Ja precies, haar boeken lezen makkelijk weg. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik haar beter vind schrijven dan een paar jaar terug. Toen vond ik sommige boeken wat tuttig, of bleef het wat oppervlakkig. Nu gaat het toch wat dieper en ik vind haar schrijfstijl ook een stuk moderner geworden. Maar echt hé, ik vind het zo heerlijk als ik het zo mis heb in een thriller, als een schrijver mij te slim af is zonder dat het ongeloofwaardig wordt. Love it!

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Onderuitgehaald van Loes den Hollander

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten