31 oktober 2017

Van oktober naar november…

Het was een matige maand eerlijk gezegd. Ik las minder dan normaal, maar dat kwam ook omdat ik druk was met andere dingen. Als het in mijn hoofd vol zit, dan gaat lezen wat moeizamer. Daarbij heb ik ook het gevoel dat oktober voorbij gevlogen is.

Het was wel een mooie herfstmaand, want heb nog een aantal keer lekker buiten kunnen lezen in het herfstzonnetje en ik ben zelfs nog een paar keer weggeweest zonder jas en blote armen. Heerlijk! Maar goed, ik ga in deze blogpost terugkijken én vooruitkijken en uiteraard ga ik ook de doelen bespreken die ik voor oktober had gemaakt!

Lezen en luisteren

Oktober stond vooral in het teken van jeugdboeken en de kinderboekenweek. Ik herlas ‘De heksen‘ van Roald Dahl en beluisterde ‘Heksenkind‘ van Monica Furlong via Bliyoo. Ook las ik het kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep‘ van Janneke Schotveld en ik heb vooral gezwoegd met een thriller van Stephen King: De Noodzaak. Die is overigens nog niet uit. Hij schrijft boeiend en sinister, maar het leest erg langzaam. Dit boek pak ik tussendoor wel eens op en dan lees ik een hoofdstukje in bad bijvoorbeeld. Ik las daarnaast ook een psychologisch boek over ons brein: ‘Wij zijn slim‘ van Suzanne Weusten.

De doelen van oktober

1. Meedoen aan de Dewey’s Readathon
2. Een boek van Stephen King lezen
Ik heb 30% gelezen van De Noodzaak, zie boven voor uitleg.
3. Het kinderboekenweekgeschenk meteen lezen en bespreken (die blijven negen van de tien keer altijd ongelezen in de kast liggen)
Dit heb ik gedaan en het was een leuk verhaal!
4. Elke week minimaal één avond op tijd naar bed om lekker lang te lezen.
Voor mij is half twaalf ‘op tijd’… Dus ja, dat is gelukt.

Mijn doelen voor november

1. Ik wil acht boeken lezen (zeg maar 2 per week)
2. Het luisterboek ‘Heksenkind’ af luisteren
3. Het Stephen King boek uitlezen

Ik hoop dat november een goede leesmaand zal worden!