26 februari 2012

Literair klaarkomen

literair klaarkomen harten

Voor mensen die al even knipperen met de ogen… Tja… mijn boekenblog is nu eenmaal anders… Het is namelijk mijn boekenblog en ik heb er nou net even een andere kijk op dan anderen.

Ooit vertelde ik iemand dat ik na het lezen van een goed boek een gevoel had van literair klaarkomen. Ik werd vreemd aangekeken, maar ik vond het wel een goeie vondst van mezelf. Literair klaarkomen, dat is lekker! Heeft het met seks te maken? Nee natuurlijk niet. Maar ik bedacht dus deze term toen ik een steengoed boek in één avond uitgelezen had en mezelf daarna helemaal voldaan voelde.

Een soort klaarkom-gevoel. Literair klaarkomen dus. Het gevoel dat je een geweldig boek hebt gelezen, dat er niks meer bestaat wat beter is dan dat boek, dat je in een flow van lang lezen hebt gezeten… Tja, dat is voor mij literair klaarkomen! Ultieme literaire bevrediging krijgen van een heel mooi én goed boek! En niet elk boek wat ik 5 sterren geef komt daarvoor in aanmerking hoor. De 5 sterren boeken moeten dan net nog even dat beetje meer hebben. Het is moeilijk om uit te leggen, maar de echte lezer begrijpt wel wat ik bedoel!

Wit als melk, rood als bloed is wel de topper wat dat betreft. In dit boek klopte gewoon alles! In 2010 heb ik dit boek gelezen, maar het staat nog steeds hoog in mijn top 10!<