6 maart 2012

Tweestrijd van Linda Jansma

tweestrijd cover

Met een zucht sloeg ik Tweestrijd dicht… Ik moest er toch even over nadenken. Wel wist ik meteen dat ik deze thriller in mijn top 10 kwijt wou. Maar hoe ik mijn leeservaring zou gaan verwoorden, daar moest ik even over nadenken.

Een thriller over twee verschillende vrouwen. Eerst Hanna… Zij wordt ernstig mishandeld door haar echtgenoot Axel. Een vreselijk arrogant mannetje, maar voor de buitenwereld een gentleman. Daar kwam ik als lezer al snel achter. Hanna verdedigt hem constant, maar diep in haar hart weet ze dat hij een klootzak is.

De mishandelingen gaan erg ver, zowel fysiek als psychisch. Er lijkt ommekeer te komen als Sonja aan de overkant komt komen. Op dat moment wordt ook het perspectief gewisseld in Tweestrijd. Sonja is sterk, Sonja werkt bij de politie en Sonja heeft al snel door wat er aan de hand is bij de overburen. Maar Hanna is vreselijk bang voor Axel. En Sonja… Die laat zich niet tegenwerken.

Zoals ik net schreef komen Hanna en Sonja om de beurt aan bod in Tweestrijd. Sommige situaties worden vertelt vanuit beide perspectieven. Dat lijkt op herhaling, maar dat is het in mijn ogen niet. Het geeft juist een betere blik op de situatie. Sonja kijkt er meer zakelijk naar en meer op afstand, terwijl Hanna midden in deze hel leeft.

De spanning zit vooral onderhuids. De angst van Hanna wordt realistisch omschreven… Maar ook Sonja kampt met de nodige spanningen in haar leven en op haar werk. Het boek is van begin tot eind onderhoudend spannend en ik kan niet meer dan 5 sterren geven!