24 februari 2012

Grenzeloos van Kim Moelands

grenzeloos cover

Grenzeloos van Kim Moelands… Ik ben er stil van! Wat heb ik diep respect voor Kim! Haar wilskracht, motivatie, inspiratie, humor, kracht, emoties… alles in dit boek heeft mij geraakt!

Grenzeloos is de opvolger van Ademloos. In Ademloos nam Kim afscheid van haar geliefde Ron, die overleed aan dezelfde ziekte die Kim ook had. In Grenzeloos vertelt Kim over haar ziekte, over het eindeloos wachten op donorlongen, over zware en ingrijpende onderzoeken en de onzekere tijd waarin ze wacht op het verlossende telefoontje.

De ziekenhuisopname’s zijn vaak langdurig, maar toch blijft Kim met goede moed schrijven en probeert ze met haar humor de boel te relativeren. Haar liefde met Jan is intens mooi beschreven. De trouwerij die plaatsvond in hun eigen woning bracht tranen in mijn ogen. Kim is altijd blijven geloven in een mooie toekomst.

Tijdens het lezen voel je alle emoties van Kim. Je schrikt als ze ineens een anoniem telefoontje krijgt: zijn er donorlongen?! Je wordt boos als een zuster van het ziekenhuis ontzettend bot reageert. Je wilt huilen als Kim slecht nieuws te horen krijgt. En je blijft de halve nacht op omdat de familie van Kim ook de halve nacht op zit en je wilt weten of alles goed gekomen is.

Grenzeloos laat je nadenken over jezelf, over je familie, over donorschap. Maar ook over positief blijven denken en dat je vooral moet blijven genieten van alle mooie en kleine dingen in het leven.

2 reacties

  • 24 februari, 2012 om 21:37
    Jennn

    Lijkt me een heel mooi boek. Was zij ook niet columniste in Flair?  • 25 februari, 2012 om 13:17
    Leesdame

    Geen idee eerlijk gezegd, ik ben al twee jaar lid van de Flair, maar ik heb nooit van haar een column gelezen. Kim zit wel bij Ezzulia.nl, daar recenseert ze boeken en doet ze interviews met auteurs.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: