12 februari 2012

Waanzin van Mel Wallis de Vries

waanzin cover

Dit weekend heb ik de young-adult thriller Waanzin gelezen. Lekker voor tussendoor, leest vlot en ik kon mij er wel mee vermaken.

Even in het kort en in mijn woorden de beschrijving: Claire is met haar vader verhuisd naar Rotterdam. Haar moeder is overleden. Claire kan niet zo goed aarden in Rotterdam. Ze spreekt nog vaak af met haar vriendin Zoë uit Amsterdam. Op de Rotterdamse school heeft Claire geen vrienden. Claire heeft ook het gevoel dat niemand haar verdriet begrijpt, behalve Zoë. Ondertussen verdwijnen er meisjes. Een paar van die meisjes zitten bij Zoë op school.

Ik vond het op zich spannend en eigenlijk ook weer niet. Want… ik had halverwege al een vermoeden welke kant het op zou gaan. Ineens kwam ook heel snel de finale. Een beetje te snel vond ik. Toch is het een leuk boek voor tussendoor. Maar één van haar andere YA-thrillers: Verblind vond ik heel wat beter! Ik geef 3 sterren. Gewoon een leuk boek, that’s all.

1 reactie

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: