9 februari 2012

Waarheen je ook vlucht van Elizabeth Haynes

waarheen je ook vlucht cover

Mijn eerste reactie: wow! Waarheen je ook vlucht is een thriller zoals een thriller moet zijn: vol (onderhuidse) spanning, echte personages en voelbare emoties.

Catherine (Cathy) is jaren geleden mishandeld door haar obsessieve ex Lee. Het verhaal wisselt van heden naar verleden en zo lees ik stukje bij beetje over de wrede dingen die Lee gedaan heeft met Catherine. In de verhaallijn van het heden draait het vooral om onderhuidse spanning. Catherine heeft extreme controledrang, voelt zich nergens thuis, is angstig en achterdochtig.

Als Stuart intrekt bij haar in de flat begint Catherine langzaam wat te ontdooien en beseft ze dat ze iets moet gaan doen aan haar angst en stoornis. Maar ondertussen wordt Lee vrijgelaten uit de gevangenis…

Het leven en het gevoel van Catherine zijn heel realistisch omschreven, als lezer voel ik de spanning die Catherine ook voelt. De beklemmingen in haar leven. Ze wil zo graag Stuart vertrouwen, maar ze is tegelijkertijd zo bang om haar controle uit het oog te verliezen. Het eindeloze geduld van Stuart ontroerde me dan ook echt.

Ik ben bewust langzamer gaan lezen, omdat ik zo lang mogelijk wilde genieten van deze steengoede thriller!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: