8 september 2018

Mijn ervaring met De Hobbit 18 maanden agenda

Ik heb al heel wat planners/agenda’s geprobeerd, maar ik denk dat ik nu toch wel de ideale agenda heb.

‘De Hobbit 18 maanden agenda’ begint met juli 2018 en gaat door tot en met december 2019. Dat houdt dus in dat ik in deze agenda ook al mijn afspraken van 2019 kwijt kan. Ik gebruik deze samen met mijn Todoist-app op mijn telefoon, deze combinatie is voor mij ideaal. Ik heb weinig tot niks met bullet journals, ik ben wat plannen betreft nogal lui namelijk. Ik wil gewoon dat alles al lekker voorgedrukt staat, zodat ik alleen maar hoef in te vullen.

Groot en overzichtelijk

De agenda is lekker groot en overzichtelijk. Je hebt de maandplanningen en de weekplanningen en ook nog twee jaarplanningen. Met die laatste doe ik eigenlijk niks, maar je ziet dan wel op twee pagina’s het hele jaar voor je, dat zou handig kunnen zijn als je daar iets mee zou willen doen.

Wat ik vooral erg fijn vind aan deze agenda is de ruimte die ik heb om te schrijven! Ik heb een planner gehad waar ik niet meer dan één woord in een vakje kwijt kon, dat is dan zonde van je geld eigenlijk. Dit is nu wel anders! Hier kan ik heel veel in kwijt. Onder elke weekplanning is ook nog extra ruimte voor notities en to-do dingetjes. En ook onder de maandplanningen heb je nog extra schrijfruimte. Doordat ik niet meer hoef te priegelen ziet mijn agenda er nu een stuk netter uit.

weekplanning hobbit inkijkje

Wat biedt de agenda nog meer?

Naast de week- en maandplanningen kan ik er adressen in kwijt, websites en e-mailadressen, verjaardagen en zijn er nog een aantal pagina’s toegevoegd met stipjes en lijntjes voor het overige schrijfwerk. Al die extraatjes zijn ook voorbedrukt, dus ook hier geldt dat ik alleen maar hoef in te vullen. Er zit een lint in de agenda en een elastiek om de kaft zodat je alles bij elkaar kunt houden.

De agenda heeft verder geen thema of stijl en er is ook geen bekende naam of merk aan verbonden. Wat dat betreft zou je deze agenda saai kunnen noemen. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag gaan met washitape, stickers en kleurpotloden, maar momenteel werk ik graag met een rustige invulling zonder versieringen.

Deze agenda is helaas uitverkocht, maar bij De Hobbit hebben ze nog veel meer soorten agenda’s/planners in hun assortiment.

Klik hier om naar de site van De Hobbit te gaan

10 reacties

 • 8 september, 2018 om 19:40
  Natasja

  Ik heb momenten dat ik buju wel leuk vind, maar liever inderdaad zo in kunnen vullen. Hoe groot is deze precies? • 8 september, 2018 om 22:02
  Miranda | Taxx Life Blog

  Ik heb sinds kort de 18 maanden agenda van Moleskine. De indeling is een weekpagina met daarnaast een notitieblad. Ik ben er erg content mee! • 9 september, 2018 om 07:52
  Joanydvv

  Ik ben een Bullet journal meisje zoals je weet, maar tegelijkertijd wordt de planner addict in mij enorm gelukkig van zo’n mooi exemplaar als deze  • 9 september, 2018 om 16:01
   Leesdame

   Ik ben ook dol op planners! Maar nu moet ik eerst deze vol maken 😉 Ooit wil ik een keer de passion planner uitproberen! • 9 september, 2018 om 10:54
  Nicole Orriëns

  Ik ben dol op agenda’s! De naam van deze spreekt me meteen al aan. Ik ga er eens naar kijken. Op dit moment gebruik ik een moleskine met rechts notitie ruimte.  • 9 september, 2018 om 15:58
   Leesdame

   Dat had vroeger de agenda van de Flow ook, maar dan zat de notitieruimte links ipv rechts. Ik vond dat heel fijn en ik gebruikte deze agenda’s jarenlang ook als een soort dagboek met herinneringen. Toen besloten ze een superkleine en handzame agenda uit te brengen, was echt heel jammer. • 9 september, 2018 om 21:06
  Mathilde

  Ik heb eigenlijk niets met papieren planningen in wat voor vorm dan ook. Ik hou van mijn online agenda voor gewonen afspraken en Trello voor mijn lees- en blogplanningen  • 9 september, 2018 om 21:52
   Leesdame

   Ik heb ook een tijd zonder gegaan, alles via Todoist en dat ging ook prima. Toch vind ik een papieren planner ook fijn, ook om terug te bladeren. Ik schrijf er ook mooie momenten in op, de dagen die bijzonder waren en uiteindelijk heb ik dan niet een planner, maar ook een soort herinneringsboek. En dat mis ik dan weer met Todoist. Al is Todoist wel makkelijk omdat Todoist mij een seintje geeft via mijn telefoon als ik iets niet mag vergeten, terwijl mijn planner stil op de tafel ligt 😉 Zoals ik al schreef: een fijne combinatie, die app en mijn papieren planner 🙂Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: