30 december 2012

Mijn favoriete boeken van 2012

favoriete boeken 2012

Zo aan het eind van het jaar kijkt iedereen terug, dus Leesdame ook. Vandaag bespreek ik mijn rijtje favoriete boeken van 2012 op mijn blog. Een veelzijdig lijstje, waarin verschillende genres, landen en auteurs zijn vertegenwoordigd.

Nederlandse auteurs, Amerikaanse en zelfs een (bijna poëtisch) goede Italiaanse schrijver komen er in terug. In deze blogpost zal ik mijn lijstje boeken delen, waaraan ik dit jaar vijf sterren gaf. Onderaan deze blogpost zal ik uit deze favoriete lijst mijn ultieme favoriete boeken noemen.

Eerst even alle 5 sterren boeken van dit jaar onder elkaar:

Waarheen je ook vlucht van Elizabeth Haynes
Grenzeloos van Kim Moelands
Tweestrijd van Linda Jansma
Judas van Helen Vreeswijk
Tegenlicht van Esther Verhoef
Dingen die fijn zijn van Claudia de Breij
Geen paniek! van Renske de Greef
Rode sneeuw in december van Simone van der Vlugt
Dingen die niemand weet van Alessandro D’Avenia
Kinderspel van Theo & Marianne Hoogstraaten
Openhartig van Patricia Vlasman
Houvast van Linda Jansma
Klem van Mel Wallis de Vries
De overgave van Floor van Renee van Amstel

Mijn absolute favoriet is Openhartig van Patricia Vlasman. Zo intiem en persoonlijk geschreven. Alsof ik op visite was in haar huis. Ik heb ontzettend veel respect voor Patricia Vlasman!

De beste thriller van dit jaar vond ik de young adult thriller Klem van Mel Wallis de Vries. Ik vond het een spannend verhaal, met een verrassende ontknoping. Ik ben niet gaan slapen voordat ik het boek uit had.

De mooiste roman was Dingen die niemand weet van Alessandro D’Avenia. Bijna poëtisch geschreven! Overigens vind ik dit boek ook de mooiste cover hebben!

2 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: