2 januari 2013

Dokter Deen van Edwin de Vries

dokter deen cover

De eerste leeservaring van 2013 is een boek wat ik in 2012 heb uitgelezen. Het was de roman Dokter Deen van Edwin de Vries & Simone Kome van Breugel. Yep, naar de gelijknamige televisie-serie.

Maria Deen is huisarts op Vlieland. Ze kent vrijwel elke eiland-bewoner en iedereen kent Maria. Ze heeft haar eigen praktijk, maar treedt soms ook op als dierenarts en tandarts. Het leven op het eiland is heerlijk, maar soms ook isolerend. Als bijvoorbeeld de helikopter niet mag vliegen wegens slecht weer, moet Maria in haar eigen praktijk soms moeilijke beslissingen nemen.

Maria is alleenstaande moeder van drie kinderen. Robbert, Isa en Wendy. Een druk leven en ze maakt dan ook van alles mee met haar gezin en haar werk als huisarts.

Het boek voegt in principe verder niks nieuws toe, gewoon dezelfde lijn als van de televisie-serie. De schrijfstijl is lekker vlot en leest prettig. Je voelt tijdens het lezen ook echt die typische eiland-sfeer en daar hou ik wel van! Het was een lekker knus ‘wegleesboek’ en dat vond ik tijdens de afgelopen (drukke) dagen best fijn voor zo even tussendoor!