3 januari 2013

De vrouw van de ambassadeur van René Brouwer

de vrouw van de ambassadeur cover

Het eerste boek van 2013 heb ik al uit en dat is een thriller van René Brouwer: De vrouw van de ambassadeur. Het is een intelligent geschreven thriller waar je vooral in het begin even goed je hoofd bij moet houden.

Richard is reisjournalist en hij heeft net een stukje geschreven over Thijs Jongmans die in Thailand een restaurant heeft. Op de dag van de publicatie wordt Thijs vermoord en Richard reist daarom terug naar Thailand. In Thailand komt hij regelmatig de vrouw van de ambassadeur tegen: Sharon van Bijsterveld.

Op de een of andere manier lijkt zij een lijntje te hebben met Thijs. Richard wil graag uitzoeken hoe dat zit en tijdens die gevaarlijke zoektocht komt hij terecht in een (duistere) onderwereld van Thailand… Niet veel later loopt niet alleen hij, maar ook Sharon gevaar.

In het verhaal speelt SM een grote en essentiële rol, maar het is niet de overheersende lijn in het verhaal. Het is ook geen erotische thriller. In het begin moest ik er even inkomen, want er komen veel personages aan bod, maar na even doorlezen leerde ik al gauw wie iedereen was en welke plek iedereen in het verhaal had.

Ik vond het wel jammer dat ik de personages niet echt leerde kennen, misschien ooit in een vervolgdeel…? Maar goed, er was veel spanning en toen ik eenmaal in het verhaal werd getrokken had ik het boek dan ook zo uit. Ik vond dat het verhaal best goed in elkaar zat, de clou vouwt zich mooi open.

4 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: