Wildernisjaren van Linda Nijlunsing

wildernisjaren coverWildernisjaren… Een prachtig verhaal wat zich grotendeels afspeelt in Alaska.

Linda is een Gronings meisje en na de dood van haar moeder wil ze niet stil blijven zitten, maar juist weggaan. Reizen… Ze koopt een ticket en reist letterlijk rond de wereld. Tijdens haar reis hoort ze een verhaal over Alaska. Ze gaat er niet gelijk heen, maar het blijft wel rondspoken in haar hoofd. Na haar wereldreis gaat ze werken als reisleidster. Omdat ze liever niet terug naar Nederland gaat, besluit ze in de vrije periode naar Alaska te gaan.

En daar blijft het niet bij. Alaska blijft trekken en dan komt ze daar haar grote liefde tegen: Jim… Jim is pelsjager en leeft alleen. Hij woont afgelegen in een hut en leeft van wat de natuur hem biedt. Linda valt voor hem en het is wederzijds. Linda leert sledehonden mennen, vangt zalm, leert hoe ze om moet gaan met beren in het wild en helpt Jim waar ze kan. Het leven in Alaska is zwaar en koud. Bij vlagen ook eenzaam en kil. Linda voelt zich in eerste instantie heel gelukkig, maar na een bezoek van haar zus begint toch langzaam de twijfel te groeien. Linda vraagt zich af of dit is wat ze écht wil: leven en wonen in een afgelegen en bar gebied in Alaska…

De stijl is sprankelend en vlot. Het is echt een heerlijk boek om te lezen! De omgeving wordt boeiend omschreven en het levensverhaal van Linda raakte me! Het verhaal begint trouwens met het einde, je weet dus al hoe het afloopt en dus weet je dat het “feelgood” verhaal helemaal niet zo gelukkig gaat aflopen als je eigenlijk zou willen.

Wat ik heerlijk vond om te lezen was vooral de eerste helft van het boek. Linda reist door allerlei landen en op vlotte wijze vertelt ze over alle bijbaantjes die ze had om genoeg geld te verdienen zodat ze weer verder kon reizen. De tweede helft gaat vooral over het leven en wonen Alaska. En omdat ik weinig wist van leven en wonen in Alaska vond ik dit ook heel erg interessant. Het gaf me een kijkje in een andere manier van leven. En meteen bedenk ik me hoe leuk lezen eigenlijk is: met lezen krijg je de kans om verder te kijken dan je eigen horizon. En dat vanuit mijn eigen bed voor het slapengaan!


4 reacties

 • 11 januari, 2013 om 18:10
  leeswammes zegt:

  Lijkt mij ook een mooi boek. Ik vind het altijd mooi als mensen door een bepaald voorval opeens iets heel anders gaan doen. Ja, in een boek is dat natuurlijk interessant anders schreven ze er niet over. Er zullen ook wel mensen zijn die er helemaal niets mee opschieten.

  Maar goed, Alaska, daar moet ik eens een keerje heen. Lijkt me zo mooi!

  Ikhartje(0) deze reactie

  leeswammes Beantwoorden

 • 11 januari, 2013 om 18:10
  leeswammes zegt:

  Oja, hierboven dat ben ik, Judith van De Boekblogger. 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  leeswammes Beantwoorden

 • 11 januari, 2013 om 22:03
  Leesdame zegt:

  Ja, dat wist ik al Judith… Ik herken mijn co-bloggers wel 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 14 januari, 2013 om 12:39
  claar zegt:

  een prettige reactie van leesdame die in frisse bewoordingen haar enthousiasme voor het boek laat blijken, mooi om te lezen, het zorgt ervoor dat het boek niet onopgemerkt aan mij voorbij gaat!

  Ikhartje(0) deze reactie

  claar Beantwoorden

Reageer op: Wildernisjaren van Linda Nijlunsing

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten