14 januari 2013

Hemelsblauw van Margreet Slikker

hemelsblauw cover

Hemelsblauw is een politiethriller. Een soort Baantjer-achtig verhaal wat zich afspeelt in Schagen. Het is het debuut van Margreet Slikker.

Madelief Abels en Carolien de Vries werken samen bij de politie. Abels werkt er al heel lang, maar de Vries nog maar een paar weekjes. Ze krijgen te maken met een aparte moordzaak: de kunstmoorden. Bij het atelier van Tarpin (ex geliefde van Abels) wordt een lijk gevonden, maar dan wel op een lugubere manier:  in stukken gehakt. Abels merkt dat de Vries nogal raar reageert en denkt dat ze iets verbergt. De Vries blijkt inderdaad een verleden mee te dragen.

Tijdens het onderzoek komt de naam van Carolien’s zusje boven water in een dossier. Haar zusje Stefanie is ooit verkracht en verminkt. Carolien vind het vreselijk dat dit nieuws is uitgelekt, maar ze denkt ook dat de verkrachter van haar zusje iets te maken heeft met de kunstmoorden. Wat volgt zijn situaties waar iedereen zo zijn of haar eigen geheimen en bedoelingen heeft om deze zaak op te lossen.

Hemelsblauw is met zorg geschreven. Het verhaal zit vol met plotwendingen en het laat de lezer meedenken en gissen naar de mogelijke dader. Het speelt zich voornamelijk af op een politiebureau en de hoofdpersonen worden steevast met de achternaam genoemd. Dit zorgde in mijn ogen ook wel voor wat afstand eerlijk gezegd. Verder mogen we ook de gedachten volgen van de personages. In cursieve teksten neem je een kijkje in zijn of haar gedachten. Een originele insteek, dat wel. En dat zette mij ook een paar keer op het verkeerde been.

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: