26 december 2012

De bed & breakfast in Rose Harbor van Debbie Macomber

de bed en breakfast in rose harbor cover

De bed & breakfast in Rose Harbor is een gemoedelijke roman, ideaal voor deze decembermaand. Het gaat over Jo Marie Rose, ze begint een ‘bed & breakfast’ in het gemoedelijke plaatsje Cedar Cove.

Cedar Cove is een gezellig plaatsje aan de kust. Vergelijk het met een stadje hier in Zeeland. Iedereen kent elkaar en overal kun je te voet naar toe. Abby Kincaid en Josh Weaver zijn de eerste gasten in de ‘bed & breakfast’. Abby lijdt onder een gebeurtenis uit haar verleden en dat is voor haar vrij slopend. Ze komt naar Cedar Cove voor de bruiloft van haar broer, maar zou het liefst gelijk weer vertrekken.

Josh komt voor zijn zieke stiefvader Richard terug. Hij en Richard zijn water en vuur en ook Josh wil het liefst vertrekken. Toch loopt het allemaal net wat anders.

Deze roman is zoals een roman hoort te zijn: een mooi verhaal, gemoedelijk en fijne personages. De hoofdstukken wisselen tussen Jo Marie, Abby en Josh. Dat is even wennen in het begin. En ik vond het af en toe lastig. Dan zat ik weer helemaal in het verhaal van Abby en dan ging het daarna weer verder met Jo Marie. Maar gaandeweg leest het verhaal lekker weg.

Het viel me op dat het boek precies afliep zoals ik me had voorgesteld. Wat dat betreft was het dus redelijk voorspelbaar voor mij. Maar al bij al is deze roman leuk om te lezen in de wintermaanden!