Mijn geheime tuin van Johanna Basford (kleurboek)

geheime tuin coverKleuren is en blijft nog steeds hot. Elke week verschijnen er wel weer nieuwe kleurboeken voor volwassenen en het aanbod is zo enorm, dat de meeste boekhandels er al een aparte kast voor hebben gereserveerd.

Vandaag bespreek ik een kleurboek wat al een paar jaartjes verkrijgbaar is: ‘Mijn geheime tuin’. Johanna Basford maakt zeer uitgebreide en gedetailleerde illustraties, met als thema tuin en beestjes. Het kleurboek geeft ook de ruimte om enkele illustraties zelf af te maken, tevens is het ook een zoekboek.

Kleuren heb ik lange tijd voor me uit geschoven, maar vorig jaar kwam ik erachter dat kleuren wel erg ontspannend is. Ook is het leuk om iets te doen waarvoor je niet achter een schermpje hoeft te zitten. Ik ben geen natuurtalent, maar ik vind het wel leuk om te experimenteren met kleuren en technieken. Dit boek wou ik al een tijdje hebben, maar heb maanden getwijfeld, uiteindelijk heb ik na wat rondvragen toch besloten voor dit boek te gaan.

Veel kleurboeken bestaan uit patronen, zentangles, dat trekt me niet zo. Ik wil graag ‘iets’ kleuren en niet honderden cirkels en driekhoekjes op één pagina. Dit boek biedt verschillende soorten tuinen, dieren en doolhoven. Soms daagt de illustratrice je uit om een tekening af te maken, of om vogels en vlinders erbij te tekenen. Ook zitten er her en der kleine beestjes verstopt tussen de gedetailleerde illustraties. Achterin het boek staan de oplossingen.

Het papier is erg dun, dus niet geschikt voor stiften, maar wel uitermate ideaal voor potloden. Ik zelf heb gekleurd met de Faber Castell Polychromos potloden. Dit zijn kwalitatieve potloden, met intens kleurpigment. Je kunt met deze potloden werken in laagjes en diverse kleuren ook door elkaar blenden en gemakkelijk schaduwen creëren.

uil-kleurplaat
Pluspunten: ideaal voor kleurpotloden, het leren van kleurtechnieken en door de vele details ook vele uren/avonden zoet met een kleurplaat.
Minpunten: niet geschikt voor stiften, dun papier, het gedetailleerde priegelwerk kan erg vermoeiend voor je ogen zijn.


Reageer op: Mijn geheime tuin van Johanna Basford (kleurboek)

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten