1 oktober 2017

Mijn leesdoelen voor oktober

Challenges, ik ben er gek op! Begin van het jaar maak ik er een hoop, want een jaar duurt lang en ik heb toch twaalf maanden om aan deze doelen te werken. Maar, nu is het oktober en als ik terugkijk ben ik voornamelijk bezig geweest met mijn Goodreads-challenge. Want ja, het gevaar zit juist in de gedachte: er zijn toch twaalf maanden, dat komt nog wel!

Zonde, want sommige leesdoelen zijn gewoon te leuk om er niks (meer) mee te doen. Daarom bedacht ik me dat het leuker is om mini-doelen te bedenken die ik in een maand kan bereiken.

Behapbaar

Ik vind mijn nieuwe plan zo leuk, dat ik niet ga wachten tot 1 januari. Je kan immers ook gewoon vandaag beginnen! Ik heb nagedacht wat ik precies wil gaan doen en wat ik beslist niet wil. Ik wil beslist geen volgepropte maand met leesverplichtingen. Ik wil vooral vrijheid en ruimte houden voor onverwachte boeken die op mijn pad komen. En ik wil vooral geen boeken lezen waar ik totaal geen zin in heb. Het moet leuk, verrassend en behapbaar blijven.

Een leesdoel kan te maken hebben met een bepaalde auteur, een genre, een thema etc. Een leesdoel kan ook te maken hebben met leesgewoontes, of gewoon heel simpel: ik lees deze maand (getal) boeken. Ik leg de doelen niet te vroeg vast. Ik beslis eind van een maand welke doelen ik de volgende maand wil behalen. Lukt een doel niet, dan is dat geen ramp.

Door elke maand even stil te staan bij de boeken en leesgewoontes die ik heb, hoop ik dat vergeten uitdagingen opnieuw het licht gaan zien.

Mijn leesdoelen voor oktober:

 1. Meedoen aan de Dewey’s Readathon (heb mezelf al ingeschreven!)
 2. Een boek van Stephen King lezen (De NoodZaak)
 3. Het kinderboekenweekgeschenk meteen lezen en bespreken (die blijven negen van de tien keer altijd ongelezen in de kast liggen)
 4. Elke week minimaal één avond op tijd naar bed om lekker lang te lezen.

Vier doelen voor deze maand, daarnaast kan ik lezen wat ik wil. Je ziet dat het best behapbaar is. Er zijn twee boeken die ik dus sowieso deze maand ga lezen. Er is een evenement waaraan ik graag meedoe en ik wil graag een nieuwe leesgewoonte uitproberen, namelijk af en toe op tijd in bed liggen om extra lang te kunnen lezen voor het slapengaan. Dat wil ik al heel lang, maar Netflix, spelletjes, gewone televisie etc. zorgen ervoor dat ik toch vaak lang opblijf.

Eind van de maand kijk ik terug op deze doelen en verzin ik weer wat nieuws voor november. Als je trouwens denkt: tof, dat lijkt me ook leuk… Doe gezellig mee! Of verzin je eigen mini-doelen. Je kan het helemaal naar je eigen zin maken tenslotte.

5 reacties

 • 1 oktober, 2017 om 14:29
  Joanydvv zegt:

  Ik heb ook alweer helemaal zin in Dewey’s readathon


  Joanydvv
  Beantwoorden

 • 1 oktober, 2017 om 17:15
  Madelon zegt:

  Leuke doelen! Ik ga ook het Kinderboekenweek geschenk lezen en een aantal andere kinderboeken. Ben benieuwd naar je bespreking!


  Madelon
  Beantwoorden

 • 2 oktober, 2017 om 12:44
  Annemieke zegt:

  Ik vond Dewey’s ook altijd leuk om mee te doen maar met de kleine nu niet behapbaar. Wanneer hij wat ouder is vast wel weer. Mooie doelen voor van de maand.


  Annemieke
  Beantwoorden

  • 2 oktober, 2017 om 22:30
   Leesdame zegt:

   Dat is jammer, maar ik snap het wel. Ik twijfelde eerst ook, maar het is een jubileum-editie, die wil ik niet missen. Toch ga ik me niet helemaal ‘suf’ lezen. Gewoon voor de gezelligheid in de eerste plaats.


   Leesdame
   Beantwoorden

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: