Mijn leesdoelen voor oktober

oktober leesdoelenChallenges, ik ben er gek op! Begin van het jaar maak ik er een hoop, want een jaar duurt lang en ik heb toch twaalf maanden om aan deze doelen te werken. Maar, nu is het oktober en als ik terugkijk ben ik voornamelijk bezig geweest met mijn Goodreads-challenge. Want ja, het gevaar zit juist in de gedachte: er zijn toch twaalf maanden, dat komt nog wel!

Zonde, want sommige leesdoelen zijn gewoon te leuk om er niks (meer) mee te doen. Daarom bedacht ik me dat het leuker is om mini-doelen te bedenken die ik in een maand kan bereiken.

Behapbaar
Ik vind mijn nieuwe plan zo leuk, dat ik niet ga wachten tot 1 januari. Je kan immers ook gewoon vandaag beginnen! Ik heb nagedacht wat ik precies wil gaan doen en wat ik beslist niet wil. Ik wil beslist geen volgepropte maand met leesverplichtingen. Ik wil vooral vrijheid en ruimte houden voor onverwachte boeken die op mijn pad komen. En ik wil vooral geen boeken lezen waar ik totaal geen zin in heb. Het moet leuk, verrassend en behapbaar blijven.

Een leesdoel kan te maken hebben met een bepaalde auteur, een genre, een thema etc. Een leesdoel kan ook te maken hebben met leesgewoontes, of gewoon heel simpel: ik lees deze maand (getal) boeken. Ik leg de doelen niet te vroeg vast. Ik beslis eind van een maand welke doelen ik de volgende maand wil behalen. Lukt een doel niet, dan is dat geen ramp.

Door elke maand even stil te staan bij de boeken en leesgewoontes die ik heb, hoop ik dat vergeten uitdagingen opnieuw het licht gaan zien.

Mijn leesdoelen voor oktober:

 1. Meedoen aan de Dewey’s Readathon (heb mezelf al ingeschreven!)
 2. Een boek van Stephen King lezen (De NoodZaak)
 3. Het kinderboekenweekgeschenk meteen lezen en bespreken (die blijven negen van de tien keer altijd ongelezen in de kast liggen)
 4. Elke week minimaal één avond op tijd naar bed om lekker lang te lezen.

Vier doelen voor deze maand, daarnaast kan ik lezen wat ik wil. Je ziet dat het best behapbaar is. Er zijn twee boeken die ik dus sowieso deze maand ga lezen. Er is een evenement waaraan ik graag meedoe en ik wil graag een nieuwe leesgewoonte uitproberen, namelijk af en toe op tijd in bed liggen om extra lang te kunnen lezen voor het slapengaan. Dat wil ik al heel lang, maar Netflix, spelletjes, gewone televisie etc. zorgen ervoor dat ik toch vaak lang opblijf.

Eind van de maand kijk ik terug op deze doelen en verzin ik weer wat nieuws voor november. Als je trouwens denkt: tof, dat lijkt me ook leuk… Doe gezellig mee! Of verzin je eigen mini-doelen. Je kan het helemaal naar je eigen zin maken tenslotte.

Foto is van Pixabay

5 reacties

 • 1 oktober, 2017 om 14:29
  Joanydvv zegt:

  Ik heb ook alweer helemaal zin in Dewey’s readathon

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joanydvv Beantwoorden

 • 1 oktober, 2017 om 17:15
  Madelon zegt:

  Leuke doelen! Ik ga ook het Kinderboekenweek geschenk lezen en een aantal andere kinderboeken. Ben benieuwd naar je bespreking!

  Ikhartje(1) deze reactie

  Madelon Beantwoorden

 • 2 oktober, 2017 om 12:44
  Annemieke zegt:

  Ik vond Dewey’s ook altijd leuk om mee te doen maar met de kleine nu niet behapbaar. Wanneer hij wat ouder is vast wel weer. Mooie doelen voor van de maand.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Annemieke Beantwoorden

  • 2 oktober, 2017 om 22:30
   Leesdame zegt:

   Dat is jammer, maar ik snap het wel. Ik twijfelde eerst ook, maar het is een jubileum-editie, die wil ik niet missen. Toch ga ik me niet helemaal ‘suf’ lezen. Gewoon voor de gezelligheid in de eerste plaats.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Mijn leesdoelen voor oktober

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten