Bloem van de prairie van Yvonne van Beek

Bloem van de prairie coverYvonne van Beek is een debutante en vandaag bespreek ik haar boek ‘Bloem van de prairie’… Een Nederlandse roman met een westernlaagje.

Tessa Verbeek is een kandidaat-notaris van bijna dertig. Haar leven krijgt een bizarre wending als een oud-cliënte van haar overlijdt en in haar testament een ranch in Colorado voor de helft achterlaat aan Tessa. Bizar en de familie van deze mevrouw is hiervan niet gecharmeerd. Toch gaat Tessa verhaal halen en reist ze af naar Colorado. Maar daar wordt ze niet welkom ontvangen…

Bedrog of waarheid?
Volgens de familie van mevrouw Boogaart is Tessa niet helemaal eerlijk. Zij willen dan ook dat ze onmiddellijk een verklaring tekent waarbij ze afstand doet. Tessa wil dit echter niet. Zij wil uitzoeken waarom deze wildvreemde vrouw haar de helft van een ranch achterlaat. En de andere ranch-eigenaar Maickel zit al helemaal niet op haar te wachten, maar laat haar toch toe in zijn huis.

Tessa is vastbesloten en wil de waarheid boven tafel, maar bovenal wil ze zien dat de familie haar vertrouwt. Daarbij raakt ze in de ban van het leven in Colorado. Ze raakt bevriend met Chinouk, zij heeft een winkeltje en later gaat Tessa haar helpen. Ook kan ze het goed vinden met Helen, de kleindochter van de familie.

Gevoelens
Tessa kampt met veel gevoelens. In Nederland mist ze vooral haar moeder en met de liefde loopt het ook niet altijd even gemakkelijk. Het kost haar vriendschap en vertrouwen. Colorado blijft trekken en maakt van alles bij haar los. Niet alleen het geheim rond het testament, maar ook ranch-eigenaar Maickel zit in haar systeem, al houdt ze hem ook graag op afstand. Al die verwarde gevoelens leveren ook mooie gesprekken op tussen de verschillende personages. Vooral Chinouk komt regelmatig met wijze raad en filosofische overpeinzingen.

Indruk en stijl
In alle eerlijkheid, de eerste indruk van ‘Bloem van de prairie’ is dat het een streekroman lijkt te zijn. Dit komt een beetje door de omslagtekst en de toon van het eerste hoofdstuk. Maar zodra Tessa vertrekt naar Colorado wordt het een meeslepend verhaal. Yvonne van Beek weet de omgeving goed te omschrijven, daardoor voelt het echt alsof je in Colorado Springs bent. Je voelt de zanderige omgeving en je ruikt de paarden van de ranch bijna bij wijze van spreken.

Yvonne van Beek heeft een fijne schrijfstijl waardoor je graag doorleest. Ze legde vooral de nadruk op de gevoelens van Tessa, waardoor Tessa goed tot leven komt. Op het eind komt er ook nog een lichte vorm van spanning bij het verhaal kijken. Je wilt natuurlijk ook weten of Tessa ooit te horen krijgt waarom uitgerekend zij mede-eigenaresse is geworden van de ranch.

Wilde westen van nu
Het is een verhaal wat lekker leest, maar het einde vond ik niet zo goed uitgewerkt. Zo vond ik de afwikkeling van het verhaal nogal abrupt eindigen. Je leeft het gehele boek met de hoofdpersoon mee  en als het dan zo snel afgewerkt wordt, dan is dat jammer. Daar miste ik de puntjes op de i.

‘Bloem van de prairie’ is een meeslepende roman die zich grotendeels afspeelt in Colorado. Westernsfeer anno 21e eeuw. Ik vond vooral de gesprekken tussen Tessa en Chinouk het mooist! Kijk je graag ‘Dr. Quinn, medicine woman’ en ben je dan ook onder de indruk van de omgeving? Dan is dit boek ook zeker wat voor jou!

 

 


Reageer op: Bloem van de prairie van Yvonne van Beek

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten