4 januari 2012

Minder boeken kopen/ntl-stapel verkleinen: 5 tips

ntl verkleinen

De laatste dagen kom ik vaak het voornemen tegen om minder boeken te gaan kopen en/of meer te lezen van de ntl-stapel. Ik ga jullie helpen met tips om dit vol te houden!

Tip 1
De meeste willen geen boeken meer kopen omdat hun ntl-stapel te groot is. Als eerste stap zijn ze daarom lid geworden van de bieb. Okay… Maar je wilt toch je ntl-stapel verkleinen? Hoe wil je dat gaan doen als je elke week een stapel biebboeken mee naar huis neemt? Maar, als de ntl-stapel geen rol speelt is het een uitkomst natuurlijk!

Tip 2
Radicaal misschien, maar verwijder je accounts op bijvoorbeeld bol.com, Cosmox, Bruna etc. Als je geen account meer hebt, kun je niet inloggen en dus ook niet kopen.

Tip 3
Koop elke maand voor jezelf één boek! Als je ongeveer 5 boeken per maand leest, dan loopt dat niet uit te klauwen én je hebt je honger naar nieuwe boeken weer een beetje onder controle. Zo hou je het langer vol!

Tip 4
Ruim je boekenkast eens op. Staan er ongelezen boeken tussen die je écht niet meer wilt lezen? Leg ze dan op zolder. Je wordt alleen maar gefrustreerd van ongelezen boeken waar je echt geen zin in hebt. Niemand dwingt jou die boeken te lezen. Op deze manier wordt je ntl-stapel overzichtelijker en het wordt een stuk leuker om een ntl-stapel weg te werken met alleen maar mooie boeken!

Tip 5
Als je in een boekhandel staat, stel dan jezelf de vragen: heb ik het nu nodig? Ga ik dit boek deze week lezen? Zou het heel erg zijn als ik dit boek vandaag gewoon hier laat liggen? Heb ik thuis niet nog een soortgelijke ongelezen thriller/chicklit?

En, even over mezelf: nee, ik had dit voornemen niet!

5 reacties

 • 4 januari, 2012 om 21:07
  Pippi

  Heerlijk, zulke goede adviezen waar een ware boekenfanaat zich niets van aantrekt:) • 4 januari, 2012 om 21:09
  Leesdame

  Precies, voor ons zijn ze niet van toepassing 😀

  Maar ik ken genoeg mensen die deze week wél aan de slag zijn gegaan met deze voornemens.Deze mensen wens ik dan ook veel succes! • 4 januari, 2012 om 21:36
  Joke

  Ik had het voornemen halverwege 2011 (voor de rest van 2011). De eerste 3 maanden ging het wel goed, maar daarna…..moest ik zonodig een soort inhaalslag doen (vooral ebooks) dus uiteindelijk ben ik geëindigd met een grotere in plaats van kleinere NTL stapel :-)) • 4 januari, 2012 om 22:12
  Sandra3619

  Leuk artikel!

  Ik ben een jaar of 20 terug gestopt met boeken kopen en ben opnieuw lid geworden van de bieb. de tips gaan dus niet voor mij op 🙂 • 5 januari, 2012 om 09:23
  Annemieke(Flint en Scott)

  Goeie adviezen, een aantal ben ik al mee begonnen, ik ben lid geworden van de bieb. Voordeel, ik koop bijna geen boeken meer maar mijn NTL stapel slinkt niks…….Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: