Minder boeken kopen/ntl-stapel verkleinen: 5 tips

5 tipsDe laatste dagen kom ik vaak het voornemen tegen om minder boeken te gaan kopen en/of meer te lezen van de ntl-stapel. Ik ga jullie helpen met tips om dit vol te houden!

Tip 1
De meeste willen geen boeken meer kopen omdat hun ntl-stapel te groot is. Als eerste stap zijn ze daarom lid geworden van de bieb. Okay… Maar je wilt toch je ntl-stapel verkleinen? Hoe wil je dat gaan doen als je elke week een stapel biebboeken mee naar huis neemt? Maar, als de ntl-stapel geen rol speelt is het een uitkomst natuurlijk!

Tip 2
Radicaal misschien, maar verwijder je accounts op bijvoorbeeld bol.com, Cosmox, Bruna etc. Als je geen account meer hebt, kun je niet inloggen en dus ook niet kopen.

Tip 3
Koop elke maand voor jezelf één boek! Als je ongeveer 5 boeken per maand leest, dan loopt dat niet uit te klauwen én je hebt je honger naar nieuwe boeken weer een beetje onder controle. Zo hou je het langer vol!

Tip 4
Ruim je boekenkast eens op. Staan er ongelezen boeken tussen die je écht niet meer wilt lezen? Leg ze dan op zolder. Je wordt alleen maar gefrustreerd van ongelezen boeken waar je echt geen zin in hebt. Niemand dwingt jou die boeken te lezen. Op deze manier wordt je ntl-stapel overzichtelijker en het wordt een stuk leuker om een ntl-stapel weg te werken met alleen maar mooie boeken!

Tip 5
Als je in een boekhandel staat, stel dan jezelf de vragen: heb ik het nu nodig? Ga ik dit boek deze week lezen? Zou het heel erg zijn als ik dit boek vandaag gewoon hier laat liggen? Heb ik thuis niet nog een soortgelijke ongelezen thriller/chicklit?

En, even over mezelf: nee, ik had dit voornemen niet 🙂


5 reacties

 • 4 januari, 2012 om 21:07
  Pippi zegt:

  Heerlijk, zulke goede adviezen waar een ware boekenfanaat zich niets van aantrekt:)

  Ikhartje(0) deze reactie

  Pippi Beantwoorden

 • 4 januari, 2012 om 21:09
  Leesdame zegt:

  Precies, voor ons zijn ze niet van toepassing 😀

  Maar ik ken genoeg mensen die deze week wél aan de slag zijn gegaan met deze voornemens.Deze mensen wens ik dan ook veel succes!

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

 • 4 januari, 2012 om 21:36
  Joke zegt:

  Ik had het voornemen halverwege 2011 (voor de rest van 2011). De eerste 3 maanden ging het wel goed, maar daarna…..moest ik zonodig een soort inhaalslag doen (vooral ebooks) dus uiteindelijk ben ik geëindigd met een grotere in plaats van kleinere NTL stapel :-))

  Ikhartje(0) deze reactie

  Joke Beantwoorden

 • 4 januari, 2012 om 22:12
  Sandra3619 zegt:

  Leuk artikel!

  Ik ben een jaar of 20 terug gestopt met boeken kopen en ben opnieuw lid geworden van de bieb. de tips gaan dus niet voor mij op 🙂

  Ikhartje(0) deze reactie

  Sandra3619 Beantwoorden

 • 5 januari, 2012 om 09:23
  Annemieke(Flint en Scott) zegt:

  Goeie adviezen, een aantal ben ik al mee begonnen, ik ben lid geworden van de bieb. Voordeel, ik koop bijna geen boeken meer maar mijn NTL stapel slinkt niks…….

  Ikhartje(0) deze reactie

  Annemieke(Flint en Scott) Beantwoorden

Reageer op: Minder boeken kopen/ntl-stapel verkleinen: 5 tips

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten