Koorts van Saskia Noort

koort coverIk heb lang gewacht voordat ik overging op de aanschaf van Koorts. Ik heb eerst gewacht totdat er een ebook-versie van uitkwam, maar die kwam maar niet. Dus gekocht! En ja hoor, diezelfde week was het ebook verkrijgbaar. Dat zul je altijd zien natuurlijk haha.

Goed, een boek mag je eigenlijk niet beoordelen op de cover, maar bij Koorts kan ik het gewoonweg niet laten… Wat een lelijke cover! Het lijkt wel een cover van een ¬†seksfilm… Zo, die ergernis ben ik nu kwijt ūüėČ Dan kan ik nu eindelijk beginnen met het delen van mijn leeservaring… Die overigens ook niet echt heel positief is!

Dorien en Ellen gaan op vakantie naar Ibiza. Dorien wou eigenlijk met haar vriend, maar de relatie ging naar de knoppen en Dorien besloot met Ellen naar Ibiza te vertrekken. Op Ibiza lijkt het leven te bestaan uit spuiten, slikken, snuiven, zuipen en weet ik al niet meer. Dat wordt uitvoerig beschreven, met een fijne schrijfstijl, dat wel, maar het haalt de vaart uit het verhaal. En vaart en spanning zijn essentieel voor een thriller!

Dat een boek vlot geschreven is lijkt voor veel mensen een gegeven te zijn om dit boek toch maar een goede beoordeling te geven. Die vlieger gaat hier bij mij mooi niet op. Van een thrillerschrijfster op niveau verwacht ik heel wat meer dan alleen een prettige schrijfstijl!

Ellen is na de eerste nacht al spoorloos verdwenen en Dorien gaat natuurlijk (wanhopig, boos, verward, dan weer wat vrolijker) naar haar op zoek. Die zoektocht duurt eigenlijk het gehele boek en van die zoektocht werd ik zelf als lezer doodmoe, want het verhaal wordt een beetje doelloos. Ook werd ik kriegel van de personages waar geen zinnig woord uit lijkt komen omdat ze dronken/stoned zijn. Ik miste vooral de duistere sfeer die ik wel tegenkom in andere thrillers van Saskia. Ik weet dat ze goede thrillers kan schrijven. Saskia Noort is niet de minste schrijfster, ze kan het echt! Maar Koorts was voor mij helaas een grote teleurstelling!


3 reacties

 • 4 januari, 2012 om 21:40
  claar zegt:

  Eerlijk, openhartig, onverbloemd, leesdame daarom lees ik zo graag je reacties, dank

  Ikhartje(1) deze reactie

  claar Beantwoorden

 • 16 januari, 2012 om 21:06
  Alexandra zegt:

  Wat vind je het beste boek van Saskia Noort?

  Ikhartje(0) deze reactie

  Alexandra Beantwoorden

 • 16 januari, 2012 om 22:57
  Leesdame zegt:

  Terug naar de kust en De eetclub. Deze thrillers bevatten een intrigerende donkere sfeer, dat geeft net wat meer spanning. Die sfeer miste ik echt in Koorts

  Ikhartje(0) deze reactie

  Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Koorts van Saskia Noort

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek be√Įnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of be√Įnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen ge√Įnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopi√ęren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u ge√Įnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopi√ęren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten