4 januari 2012

Koorts van Saskia Noort

koorts cover

Ik heb lang gewacht voordat ik overging op de aanschaf van Koorts. Ik heb eerst gewacht totdat er een ebook-versie van uitkwam, maar die kwam maar niet. Dus gekocht! En ja hoor, diezelfde week was het ebook verkrijgbaar. Dat zul je altijd zien natuurlijk haha.

Goed, een boek mag je eigenlijk niet beoordelen op de cover, maar bij Koorts kan ik het gewoonweg niet laten… Wat een lelijke cover! Het lijkt wel een cover van een  seksfilm… Zo, die ergernis ben ik nu kwijt! Dan kan ik nu eindelijk beginnen met het delen van mijn leeservaring… Die overigens ook niet echt heel positief is!

Dorien en Ellen gaan op vakantie naar Ibiza. Dorien wou eigenlijk met haar vriend, maar de relatie ging naar de knoppen en Dorien besloot met Ellen naar Ibiza te vertrekken. Op Ibiza lijkt het leven te bestaan uit spuiten, slikken, snuiven, zuipen en weet ik al niet meer. Dat wordt uitvoerig beschreven, met een fijne schrijfstijl, dat wel, maar het haalt de vaart uit het verhaal. En vaart en spanning zijn essentieel voor een thriller!

Dat een boek vlot geschreven is lijkt voor veel mensen een gegeven te zijn om dit boek toch maar een goede beoordeling te geven. Die vlieger gaat hier bij mij mooi niet op. Van een thrillerschrijfster op niveau verwacht ik heel wat meer dan alleen een prettige schrijfstijl!

Ellen is na de eerste nacht al spoorloos verdwenen en Dorien gaat natuurlijk (wanhopig, boos, verward, dan weer wat vrolijker) naar haar op zoek. Die zoektocht duurt eigenlijk het gehele boek en van die zoektocht werd ik zelf als lezer doodmoe, want het verhaal wordt een beetje doelloos. Ook werd ik kriegel van de personages waar geen zinnig woord uit lijkt komen omdat ze dronken/stoned zijn. Ik miste vooral de duistere sfeer die ik wel tegenkom in andere thrillers van Saskia. Ik weet dat ze goede thrillers kan schrijven. Saskia Noort is niet de minste schrijfster, ze kan het echt! Maar Koorts was voor mij helaas een grote teleurstelling!

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: