Moon Calendar 2021

Moon Calendar 2021

Sinds vorige maand heb ik deze beauty al in huis: ‘Moon Calendar 2021’ van Lieke en Jetteke van Lexmond. Dit jaar is de kalender nog uitgebreider!

365 dagen tips, quotes, recepten en feitjes over de maan. Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd na de feedback van dit jaar. Het eerste en laatste kwartier is nu ook opgenomen en de belangrijke planeetstanden en retrogrades worden nu ook vermeld. Verder valt me op dat de blaadjes (met gouden rand) dit jaar rijkelijker gevuld zijn met informatie. De kalender 2021 is ook in het Engels verkrijgbaar.

Enorme hoeveelheid iconen

Ik heb de Nederlandse versie en deze had ik besteld bij Lexmond vs Lexmond zelf en ik kreeg er een mooi lintje bij. Ze hebben de collectie dit jaar ook verder uitgebreid. Je kunt nu ook stenen bestellen, een jaderoller, een opbergbox en een notitieboek. Jammer genoeg nog geen planner/agenda en juist dat zou ik graag willen hebben.

Dit jaar staan er enorm veel iconen op de scheurkalender. Waaronder ook veel werkgerelateerd, maar ook rondom creativiteit, gezondheid/beauty en ontspanning. Dat was dit jaar ook al, maar het was iets globaler en in 2021 is hier meer verdieping in gebracht.

De legenda van de icoontjes staat achterin. Ik los dit op door al deze blaadjes te fotograferen, zodat ik in mijn galerij op de telefoon handig per dag de uitleg op kan zoeken. Zo hoef ik niet steeds te bladeren naar het eind van de scheurkalender. Het zou veel handiger zijn als er bij de kalender een los klein boekje was uitgebracht met de uitleg van de icoontjes en de origami-ideetjes. Feedback voor 2022 😉

Leven met de maan

Lieke en Jetteke van Lexmond zeggen zelf al dat je sommige adviezen met een korrel zout mag nemen, maar ze leggen ook goed uit waarom sommige zaken op bepaalde momenten juist wél beter tot uitwerking komen. Ik vind dit heel interessant en ik merk dat ik bij veel dingen mezelf afvraag hoe de maan staat en in welk teken, voordat ik iets uitvoer. Ook doe ik elke cyclus een ritueel rond nieuwe maan en volle maan.

Het viel mij ook op dat mijn huid en mijn haren sneller vet zijn bij afnemende maan. Dat is niet gek, want afnemende maan stimuleert loslaten, opruimen, schoonmaken. Je lichaam is bezig om afvalstoffen af te voeren en daar krijg ik dus die vette huid van. Je kan dan helpen door te exfoliëren of zuiverend masker te nemen.

Experimenten

Natuurlijk heb ik van alles uitgeprobeerd. Lekker tegendraads haha. Zo liet ik mijn haren knippen bij een foute maanstand, dronk ik alcohol op dagen dat het afgeraden werd (zo, dat kwam aan) en besloot ik mezelf te ontharen bij wassende maan. Dat had weinig zin, want het leek alsof het dubbel zo hard terugkwam daarna. Ontharen doe ik dan ook liever op de laatste dag van afnemende maan, net voor nieuwe maan. Ik volg niet alles klakkeloos op en ik denk maar zo: je kan elke dag doen wat jij wilt, maar op sommige dagen zal het net wat makkelijker en beter gaan.

En er zijn ook nog talloze vragen waar ik mee kamp. Moet ik een lastig formulier invullen op een gunstige dag voor mij, of moet ik er juist voor zorgen dat de persoon die het afhandelt het op een gunstige dag ontvangt? Mag ik op waterdagen wel het raam openzetten ’s nachts? En hoe zit dat precies met menstruatie? Bij wassende maan is dat heviger en langer dan bij afnemende maan volgens de kalender. Maar wassende maan houdt toch juist vast? En afnemende maan laat los. Maar goed, hetgeen wat je nog niet begrijpt, kun je nog leren!

De enorme populariteit

De zusjes Lexmond zijn erg populair. De kalender is in een grote oplage gedrukt en zelfs Amerika heeft interesse. Dat is mooi, maar ik hoop niet dat daardoor de kalender in de toekomst commerciëler gaat worden. Ik vond juist dat intieme en die toegankelijkheid van de Nederlandse community op Instagram rondom deze kalender zo leuk. Dus ik hoop dat dit wel blijft.

Ik hoop ook dat die populariteit zorgt voor meer producten, zoals een planner/agenda 😉

Geïnteresseerd? Je kan de Moon Calender 2021 hier vinden: klik


Reageer op: Moon Calendar 2021

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten