Niet van gisteren: Na Martin

In deze rubriek bespreek ik boeken die al heel lang in mijn kast liggen. Het zijn boeken die ik ooit heel graag wou hebben, maar ik legde ze weg en na een tijdje vergat ik ze…

Ik zoek op wanneer ik deze boeken in mijn bezit kreeg, wat ik er toen over dacht en waarom dit boek vervolgens nooit meer tevoorschijn kwam. Maar ik kijk ook vooruit: wordt dit boek wat niet van gisteren is, misschien toch een boek voor morgen? Vandaag bespreek ik ‘Na Martin’ van Stevie Morgan. En dit boek ligt al zo’n 20 jaar ongelezen in mijn kast.

Na Martin van Stevie Morgan

Jess’ wereld stort in als haar man haar na vijftien jaar verlaat om aan zijn persoonlijke ontwikkeling te gaan werken – vooral in bed, met een roodharige schone van even in de twintig. Jess blijft achter in hun fraaie huis op het platteland, met twee in -verdrietige kinderen, een enorme hypotheek op de landelijke woning bijna geen geld en weinig kans op werk. Naar eerste impuls is om met borden te smijten, op te houden met eten en hele dagen op de keukenvloer te gaan liggen jammeren. Maar dat duurt niet lang. Ze verft haar slaapkamer roze, koopt een paar paarse stilettohakken en met een beetje hulp van goede buren, naaste vrienden en een Nederlandse tuinarchitect ontdekt ze dat er leven is na een scheiding.

Als je de omschrijving leest past dit boek prima in het rijtje feelgood-romans anno 2021. De omschrijving dan, want dit boek is al zo’n 20 jaar oud, dus de tijdgeest van de jaren ’00 zal centraal staan. Ik kreeg dit boek cadeau met de feestdagen toentertijd. Ik mocht het zelf uitkiezen en ik wist niet goed wat ik moest nemen en uiteindelijk sprak dit boek mij wel aan.

Een lastige periode

In die tijd was internet net aan het inburgeren, er waren nog geen sites zoals Goodreads en van blogs had ik nog niet eens gehoord. Ik deed mijn inspiratie op met wat er bij de boekhandel lag en wat ik in folders en tijdschriften zag staan. Ik vond het een lastige periode, omdat ik de jeugdboeken van Lemniscaat ontgroeid was, maar ik voelde me nog te jong voor de “gewone romans”.

Wel was er al een voorzichtige opkomst van het genre chicklit. Maar toch kon ik me als 17-jarige nog niet goed identificeren met deze hoofdpersonen en ik denk dat daarom dit boek ongelezen in mijn kast bleef staan en ik toch liever nog een keer een historische jeugdroman van Thea Beckman of Simone van der Vlugt oppakte. Je zou kunnen zeggen dat ik eigenlijk mijn smaak opnieuw moest uitvinden.

Maar toen bleef dat boek dus toch liggen

Oké, natuurlijk werd ik ouder en kreeg ik door wat ik leuk vond en wat niet. Er kwamen meer diverse (sub)genres en ik ontdekte nieuwe schrijvers. Je zou kunnen zeggen dat ik ‘Na Martin’ dus gewoon een paar jaar later op had kunnen pakken, maar dat gebeurde dus niet. Het boek verhuisde mee naar een nieuw huis. Kreeg steeds een nieuwe plek in mijn kast, maar openslaan deed ik niet. Er zit zelfs geen knik in de kaft.

Nu ik deze blogpost schrijf word ik toch nieuwsgierig. Terug naar de jaren ’00 en ontdekken hoe de feelgood van toen in elkaar zat. Welke formule hanteerde Stevie Morgan? Heb ik niet al die jaren een steengoed boek genegeerd? Vragen die in mij opkomen en waar ik alleen een antwoord op ga vinden als ik daadwerkelijk ‘Na Martin’ oppak en gewoon lees!


Reageer op: Niet van gisteren: Na Martin

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten