Hoogspanning van Izzy van der Horst

‘Hoogspanning’ is een erotische roman, waarbij de nadruk ligt op de seksuele ontdekkingstocht van Nora en Mark. Ik ga dit boek vandaag uitgebreid bespreken.

Mark en Nora zijn een gelukkig stel, ze wonen samen, werken aan hun carrière en houden van lekker eten. Ze zijn erg sociaal en nieuwsgierig en staan open voor seksuele avonturen en ze gaan hierin steeds een stapje verder. Bijzonder is dat Nora en Mark dit samen met elkaar doen en overal open en eerlijk over zijn. Ze betrekken elkaar overal bij en sluiten elkaar niet buiten.

Een mooi sleutelmoment

Nora en Mark wonen in Groningen, ze gaan graag uit en dit is het begin van hun ontdekkingstocht. Ietwat aarzelend besluiten Nora en Mark een parenclub te bezoeken. Eenmaal daar aangekomen blijven ze even voor de grote deur staan en kijken ze elkaar aan voor ze op de bel drukken. Ik vond dit een bijzonder moment in het boek, een sleutelmoment zelfs. Je weet als lezer dat zodra deze deur opengaat, Mark en Nora ook een nieuwe fase in hun relatie binnenstappen.

En meteen zie ik beeld voor me. Twee mensen, mooi aangekleed, van achteren gefotografeerd, schemerige lucht, wachtend voor een dubbele voordeur… Dit had een prachtig beeld voor de cover kunnen zijn! Het is suggestief en stijlvol, maar ook sensueel en uitnodigend voor de lezer. Ik vind de huidige cover beslist niet passend.

De erotische passages

Die zijn er volop in dit boek. Complimenten voor de auteur en haar manier van omschrijven, want nergens wordt het vulgair! Wel is het vaak expliciet, al wordt dit ook afgewisseld met suggestieve momenten. Er komen veel seksuele handelingen voorbij en soms dreigen ze wat herhalend te worden, maar de auteur komt dan toch op tijd met een wending in het verhaal.

Mark en Nora bezoeken een parenclub, swingen met een ander stel, bezoeken een exclusief feest en doen een spontaan triootje. Het valt me op dat vrijwel alles gelijk gunstig uitpakt voor Mark en Nora.

Naast de erotische passages is er ook ruimte voor het dagelijkse leven van de personages. Met name het leven van Nora wordt uitgelicht en zij begint een nieuwe carrière in het onderwijs. Hier leert ze ook Emma kennen, zij gaat een belangrijke rol spelen in het leven van Mark en Nora.

Wat mij verder opviel

Er wordt in dit boek heel veel gelachen, echt heel veel. Soms zes keer op één pagina. Met name Mark lacht herhaaldelijk veel, zoveel dat hij hierdoor een oppervlakkig personage dreigt te worden en op sommige momenten zelfs irritant wordt. Maar ook Nora kan er wat van en de bijpersonages lachen, grijnzen en grinniken ook wat af. Natuurlijk is het fijn dat er heel veel vrolijke mensen in dit boek zitten, maar het gevaar schuilt erin dat je het als lezer minder serieus gaat nemen en dat is jammer omdat het hele mooie onderwerpen zijn die voorbijkomen.

Ik begrijp het ook wel, de auteur wil een zekere luchtigheid aan dit verhaal geven, maar juist bij een onderwerp als polyamorie had ik ook wel wat meer diepgang willen zien. Een paar goede en sterke dialogen (zonder gelach) hadden hier niet misstaan. Dat had dit bijzondere en gewaagde verhaal nóg meer kracht gegeven!


Reageer op: Hoogspanning van Izzy van der Horst

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten