22 augustus 2021

Spion op stiletto’s van Chantal Claassen

Chantal Claassen is ondertussen bezig met ‘Briefpost’, het vervolg op ‘Flessenpost‘, maar in die tussentijd kunnen wij de novelle ‘Spion op stiletto’s’ lezen!

Bibi wordt door haar werkgever naar Milaan gestuurd. Daar moet ze bij het concurrerende bedrijf van zijn broer spioneren. Bibi moet zich voordoen als journaliste en zo informatie over het bedrijf doorspelen. Maar Bibi voelt zich helemaal niet lekker in deze rol en de baas van het Italiaanse bedrijf is ook niet bepaald leuk in het begin, maar er lijkt toch een bepaalde vorm van chemie te ontstaan…

Naar fashionstad Milaan

Bibi vertrekt naar fashionstad Milaan, maar voelt zich duidelijk een vreemde eend in de bijt. De mentaliteit is daar heel anders dan bij het Nederlandse bedrijf waar ze werkt, maar al gauw begint ze Tomasso (de Italiaanse werkgever van het concurrerende bedrijf) te waarderen en andersom is hij ook erg gecharmeerd door Bibi. Zijn assistente Daniela is daarentegen niet blij met Bibi en dat laat ze vaak merken ook.

Bibi wil haar werk goed doen, maar ook niet liegen tegen Tomasso, ze zit hierdoor in een spagaat en haar gevoelens raken er helemaal van door de war. Uiteindelijk zal hem toch een keer moeten vertellen dat ze gestuurd is door zijn broer en dat ze dus geen journaliste is…

Kort en krachtig

Chantal Claassen had dit verhaal al eerder geschreven voor een Bouquet-schrijfwedstrijd. Uiteindelijk paste dit verhaal veel meer in het feelgoodgenre. Met wat redactiewerk en een nieuwe titel was daar de moderne novelle ‘Spion op stiletto’s’! Een romantische feelgood, rondom het bekende fenomeen: ‘oeps, ik heb gelogen en nu weet ik niet meer hoe ik dit kan terugdraaien.’ Dit levert boeiende en ongemakkelijke situaties op voor Bibi en de auteur weet er een frisse draai aan te geven.

Het verhaal is kort, maar ook krachtig. Tikkie voorspelbaar soms, want je weet ergens ook wel dat het goed afloopt met Bibi, het blijft natuurlijk feelgood 😉 Verder is het een aanrader als je naast lezen ook dol bent op fashion en schoenen.