24 mei 2021

Flessenpost van Chantal Claassen

‘Flessenpost’ is het debuut van Chantal Claassen en het eerste deel van de serie ‘Beachclub Esperanza’.

Chloë is al op jonge leeftijd haar ouders en broertje verloren, ze is daarna grootgebracht door haar oma Antje in Breda. Na een mislukte relatie met een yup trekt ze in bij haar beste vriendin Babs. Chloë werkt doordeweeks bij een groentewinkel. In een emotionele bui rijdt ze naar Hoek van Holland. Het gaat slecht met oma. Oma heeft al jaren haar zus Rita niet meer gezien. In een opwelling gooit Chloë een fles met haar wens op een briefje in zee.

Impulsief

Chloë zou zo graag willen dat tante Rita en haar oma het bijleggen voor het te laat is, maar tante Rita is in Nieuw-Zeeland, het is zoeken naar een naald in een hooiberg. In Hoek van Holland stuit Chloë vervolgens op Beachclub Esperanza, daar zoeken ze iemand voor in de bediening en achter de bar in het weekend. Chloë solliciteert impulsief en wordt aangenomen.

Haar werkgever Jesse is bijzonder aantrekkelijk en beide voelen zich tot elkaar aangetrokken. Ze kunnen het al snel goed met elkaar vinden en Jesse helpt Chloë bij het zoeken naar haar tante Rita. Doordeweeks is Chloë in het ’t Groentehoekje in Breda te vinden, haar werkgever daar maakt vaak droge opmerkingen waarbij ik hardop moest lachen.

Frisse stijl en leuke dialogen

‘Flessenpost’ leest heerlijk weg. Frisse stijl, leuke dialogen, fijne verhaallijnen en een paar gevoelige momenten! Ik vind het daarnaast superleuk dat de auteur ook een stukje Breda laat zien in haar boek, dat kom je niet vaak tegen! Het verhaal draait grotendeels om Chloë, maar we lezen ook enkele hoofdstukken vanuit het oogpunt van Jesse. Over zijn werk in zijn beachclub en wat hij voelt voor Chloë. Dat geeft een leuke twist aan het verhaal.

Chloë is een chaotische dame die niet kan stilzitten. Ze werkt vrijwel elke dag en in haar vrije uurtjes bezoekt ze oma Antje. Chloë is een sloddervos, haar beste vriendin Babs is perfectionistisch en opgeruimd. Dat geeft leuke interacties omdat ze nu tijdelijk bij elkaar wonen. Verder geeft Chantal Claassen tussen neus en lippen door nog even een verwijzing naar The Gilmore Girls en daar moest ik wel even om glimlachen.

Het boek wordt mooi afgerond, maar het verhaal voelt nog niet af en dat is logisch, want er volgen nog meer delen. Ik ben erg benieuwd naar hoe het verder gaat in Beachclub Esperanza in Hoek van Holland!

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: