Flessenpost van Chantal Claassen

Flessenpost cover

‘Flessenpost’ is het debuut van Chantal Claassen en het eerste deel van de serie ‘Beachclub Esperanza’.

Chloë is al op jonge leeftijd haar ouders en broertje verloren, ze is daarna grootgebracht door haar oma Antje in Breda. Na een mislukte relatie met een yup trekt ze in bij haar beste vriendin Babs. Chloë werkt doordeweeks bij een groentewinkel. In een emotionele bui rijdt ze naar Hoek van Holland. Het gaat slecht met oma. Oma heeft al jaren haar zus Rita niet meer gezien. In een opwelling gooit Chloë een fles met haar wens op een briefje in zee.

Impulsief

Chloë zou zo graag willen dat tante Rita en haar oma het bijleggen voor het te laat is, maar tante Rita is in Nieuw-Zeeland, het is zoeken naar een naald in een hooiberg. In Hoek van Holland stuit Chloë vervolgens op Beachclub Esperanza, daar zoeken ze iemand voor in de bediening en achter de bar in het weekend. Chloë solliciteert impulsief en wordt aangenomen.

Haar werkgever Jesse is bijzonder aantrekkelijk en beide voelen zich tot elkaar aangetrokken. Ze kunnen het al snel goed met elkaar vinden en Jesse helpt Chloë bij het zoeken naar haar tante Rita. Doordeweeks is Chloë in het ’t Groentehoekje in Breda te vinden, haar werkgever daar maakt vaak droge opmerkingen waarbij ik hardop moest lachen.

Frisse stijl en leuke dialogen

‘Flessenpost’ leest heerlijk weg. Frisse stijl, leuke dialogen, fijne verhaallijnen en een paar gevoelige momenten! Ik vind het daarnaast superleuk dat de auteur ook een stukje Breda laat zien in haar boek, dat kom je niet vaak tegen! Het verhaal draait grotendeels om Chloë, maar we lezen ook enkele hoofdstukken vanuit het oogpunt van Jesse. Over zijn werk in zijn beachclub en wat hij voelt voor Chloë. Dat geeft een leuke twist aan het verhaal.

Chloë is een chaotische dame die niet kan stilzitten. Ze werkt vrijwel elke dag en in haar vrije uurtjes bezoekt ze oma Antje. Chloë is een sloddervos, haar beste vriendin Babs is perfectionistisch en opgeruimd. Dat geeft leuke interacties omdat ze nu tijdelijk bij elkaar wonen. Verder geeft Chantal Claassen tussen neus en lippen door nog even een verwijzing naar The Gilmore Girls en daar moest ik wel even om glimlachen.

Het boek wordt mooi afgerond, maar het verhaal voelt nog niet af en dat is logisch, want er volgen nog meer delen. Ik ben erg benieuwd naar hoe het verder gaat in Beachclub Esperanza in Hoek van Holland!


Reageer op: Flessenpost van Chantal Claassen

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten