17 juli 2021

Onder de Franse zon, trois van Astrid Harrewijn

Bij ‘Trois’ zijn we aangekomen bij het derde en tevens laatste deel van de ‘Onder de Franse zon’ serie van Astrid Harrewijn.

Emma gaat aan de slag met de Franse taal en krijgt hierbij hulp van de knappe Olivier. De B&B begint een beetje te lopen, maar de kinderen van Emma voelen zich nog niet thuis in Frankrijk. Emma probeert ondertussen Agatha’s siroop na te maken en vindt in het huis overal briefjes van haar tante met opbeurende boodschappen. De winter kondigt zich aan en dat brengt ook eenzaamheid met zich mee. Ook komt Emma erachter dat Olivier niet helemaal eerlijk is geweest…

Sneeuw en lastige gasten

De eerste gasten in Emma’s B&B zijn niet meteen de meest gemakkelijke gasten, toch is Emma blij met deze inkomsten. Ook hoopt ze dat ze Agatha’s siroop kan namaken en verkopen, maar het valt niet mee om het geheime ingrediënt te vinden. Emma heeft doorzettingsvermogen, maar na elke lastige situatie ziet ze steeds meer beren op de weg en wil ze liever terug naar Nederland. Ze raakt steeds meer gefrustreerd en mist haar normale leventje.

Ik las dit boek vlot uit en er gebeurde erg veel in dit deel. Astrid Harrewijn schrijft met veel vaart en weet te situatie beeldend te omschrijven. Wel kreeg ik het gevoel dat de auteur een beperkte schrijfruimte had en dat hierdoor het einde wat te snel afgerond werd.

Drie novelles, bij elkaar een volledige roman.

‘Un’, ‘Deux’ en ‘Trois’ is bij elkaar een volledige roman. ‘Trois’ begint precies waar ‘Deux’ eindigt. Je kan deze Kobo Originals ook beluisteren, dan worden ze voorgelezen door Charlotte Lap.

De juiste volgorde:

  1. Onder de Franse zon, un
  2. Onder de Franse zon, deux
  3. Onder de Franse zon, trois