Het huis van berouw van Anita Terpstra

Het huis van berouw cover

Ik was erg benieuwd naar deze mysterieuze thriller van Anita Terpstra. ‘Het huis van berouw’ draait om een vervallen landhuis, oftewel: een state.

Rens laat haar verloofde voor het altaar staan en richt zich in de tijd daarna op het renoveren van de state. Haar ex is echter spoorloos verdwenen en uiteindelijk wordt zijn lichaam gevonden op het terrein van de state. Veel mensen beweren dat de state vervloekt is vanwege zijn geschiedenis. Rens is hier nuchter over, maar dan vallen er meer doden en de politie focust zich voornamelijk op Rens.

Mysterieus landhuis

Rens weet zeker dat er geen bovennatuurlijke krachten actief zijn in de state. Ze gaat op zoek naar antwoorden, maar er komen juist steeds meer vragen bij. Wat ook niet helpt is dat Rens meer vijanden dan vrienden lijkt te hebben nadat ze haar ex Herre bij het altaar liet staan. Na een tijdje komt Rens erachter dat alle vermoorde mensen met elkaar in verbinding lijken te staan. Maar wie is de schuldige?

In korte hoofdstukken en zonder veel woorden leidt Anita Terpstra mij door het verhaal. De stijl is sober, af en toe sarcastisch en soms ook humoristisch. Zoals het stukje waarbij Rens doet alsof ze samen met haar ex-schoonmoeder bij dokter Phil zit en ter plekke een dialoog verzint in haar hoofd.

Sterk begin

‘Het huis van berouw’ heeft een sterk begin. Rens weet fijntjes haar ex Herre openlijk op zijn nummer te zetten net voor het ja-woord. Meteen is al duidelijk dat Rens een sterke en intelligente vrouw is. Ze redt een hond van de verstikking en zo leert ze Arend kennen. Rens heeft zich volledig gestort op de vervallen state van landgoed Mariëngaarde. Haar vader heeft een succesvol bouwbedrijf.

Anita Terpstra beschrijft de state als een mysterieus landhuis uit spookverhalen. Rens wil van de state een museum en trouwlocatie maken en de overige appartementen verhuren. Maar nu ligt op onverklaarbare wijze haar ex begraven op het landgoed. Het zet een hoop ongemak en wantrouwen in gang.

Friesland

Het verhaal speelt zich af in Friesland, nabij het Wad en de plek waar de veerboot naar Ameland vertrekt. Soms laat Anita Terpstra de lezer meekijken met een ander personage. Zo krijgen we een kijkje in het hoofd van de gevoelige Rita, maar lezen we ook wat de geschrokken tandartsdochter Sanne meemaakt.

Halverwege zakt de spanning een beetje in en ik betrap mezelf erop dat ik af en toe terug moet bladeren om te weten hoe het zit met alle verstandhoudingen tussen de personages. Er komen nogal wat namen voorbij. Het einde vond ik verrassend. ‘Het huis van berouw’ is een thriller voor liefhebbers van spookachtige locaties en verhalen die zich afspelen in Friesland.


Reageer op: Het huis van berouw van Anita Terpstra

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten