25 juni 2014

Onderweg van Sophie Dijkgraaff

onderweg cover

Jullie weten dat ik dol op columnbundels ben! Ik was dus ook helemaal enthousiast toen ik een persbericht ontving van Scelta Publishing over de columnbundel van Sophie Dijkgraaff!

Sophie Dijkgraaff komt uit Rotterdam. Op haar derde wordt ze ziek. Een tumor in haar linkernier. Na haar herstel groeit ze op en gaat ze naar school. In 2011 krijgt Sophie Dijkgraaff weer de diagnose kanker. Dit keer baarmoederslijmvlieskanker. Tijdens haar herstel houdt ze zich bezig met een cursus schrijven en dat bevalt haar zo goed dat ze blijft schrijven. Gewoon over alles wat ze onderweg tegenkomt!

De columns zijn kort en bondig en vaak hilarisch. Soms over gesprekjes van mede-passagiers. Over de drang naar aardbeien. En over het kopen en verkopen van een auto. Het mooie aan deze columns is dat ze soms ook diepzinnig zijn en stof tot nadenken geven. Het hele boek heeft een hoog feelgood-gehalte.

Normaal lees ik columns voor het slapengaan, deze heb ik buiten in de zon gelezen. Gedeeltelijk hoor, niet aan een stuk door. Ik las het tegelijkertijd met een ander boek en pakte ‘Onderweg’ er tussendoor bij. Heerlijk vind ik dat, zo af en toe een paar columns weglezen! En ik heb  ook erg veel bewondering voor het doorzettingsvermogen en de levenslust van Sophie!

3 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: