Oorlog en vrede, update 2

oorlog en vrede coverIk zal maar gelijk met de deur in huis vallen: het zat niet mee en ik zit dan ook aardig achter op schema. Ik zit nu in het derde deel van de vertaling die ik lees. Ik begon vol goede moed met 25 pagina’s per dag na de eerste update. Dit hield ik twee dagen vol…

Toen las ik een dag niet, de dag erna ‘maar’ 10 pagina’s. Uiteindelijk besloot ik de 25 pagina’s te verlagen naar 15 per dag. Dit was te doen en hield ik ook vol. Tot de drukke dagen vóór kerst en kerst zelf aanbrak. Daarbij trokken de andere boeken op mijn e-reader meer interesse en had ik nog een paar recensie-boeken.

Een stukje uit mijn leesdagboek over Oorlog en vrede
Zondag 16 december
Vandaag begonnen met een vermakelijk dialoog tussen de soldaten. Dan begint hoofdstuk 17 van het tweede deel. Wat me opvalt is dat de omgeving gedetailleerd wordt omschreven. Vorst Andrew hoort de officieren met elkaar filosoferen in een plaggenhutje. Ze praten openhartig over de dood. Gevolgd door mannenpraat. Dit wordt verstoord door een kanonslag. Nieuwsgierig ga ik meteen verder met hoofdstuk 18. De slag is begonnen. Spanning is voelbaar.

Vorst Bagration lijkt wat onverschillig op alles te reageren, maar komt ook erg berustend over. Voor ik het weet zit ik alweer in hoofdstuk 19. Het is prettig dat de hoofdstukken kort en behapbaar zijn. Dit hoofdstuk begint met kruitdampen en Bagration wordt iets vastberaden. Ik moet trouwens glimlachen bij het woord vollemaansgezicht. Aan het eind van dit hoofdstuk is de sfeer uitbundig onder de soldaten. Ik maak nog even een beginnetje in hoofdstuk 20 en dan stop ik ermee voor vandaag neem ik me voor. Dit hoofdstuk gaat over Nikolaj. Hij is gewond geraakt. Omdat ik nieuwsgierig ben hoe het met hem afloopt lees ik uiteindelijk hoofdstuk 20 ook uit.

Ik merk dat ik vandaag gemakkelijk door dit gedeelte heenga en er gebeurde boeiende dingen. Het is zondagmiddag en er ligt sneeuw buiten.

Liefdesperikelen, maar ook langdradige stukken
Het gedeelte waar ik nu zit -dat is in mijn versie het derde deel- is op zich boeiend. Er zijn liefdesperikelen en na de ellenlange stukken over de veldslagen is het heerlijk om weer vrouwelijke personages tegen te komen. Toch blijft het een wereld waarmee ik weinig heb.

Ik heb na kerst besloten mijn eigen tempo te volgen. Ik wil het boek zeker uitlezen nu al zo ver ben gekomen, maar ik merk dat de deadlines krap zijn voor mij en ik wil het behapbaar houden. Ik hoop en verwacht wel dat ik na 1 januari weer in mijn oude ritme kom, waardoor ik het leesmomentje van Tolstoj ook weer makkelijker in mijn dag kan plannen. Maar goed, ik ga mezelf in ieder geval niet dwingen om het boek op tijd uit te krijgen.

Ploeteren, maar wel vooruitkomen
Zo noem ik het leesproces. Het is af en toe aandacht erbij houden, maar het lukt en langzaam klimmen de gelezen percentages op mijn e-reader wel op. Dat geeft mij als lezer moed. Dankzij de tweets van Sue, die een stuk voor mij ligt, word ik nu wel nieuwsgierig naar wat er nog komt. Samen lezen geeft motivatie en daarom lukt het mij ook om vol te houden.

De andere lezers die zich aan dit boek wagen:
Ali (klik)
Sue (klik)
Geertrude (klik)


Reageer op: Oorlog en vrede, update 2

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten