Q&A a day… een vragen-dagboek

q&a a day coverIk heb iets moois gekocht laatst… een hebbedingetje. Ik heb namelijk een zwak voor doe-boeken en vragen-dagboeken. Maar ik heb er ook een zwak voor om ze na een week te vergeten…

Tja… dus ik besloot bij dit boek even te wachten voordat ik erover zou gaan bloggen. Om eerst mezelf eens te peilen hoe lang het duurde voordat ik het zou vergeten, maar tot nu heb ik er elke avond al in geschreven! En dat doe ik nu al weer een aantal weken. Het ligt naast mijn bed. En elke avond vul ik trouw mijn antwoord in op de vraag van de dag.

Q&A is een vragen-dagboek.  Er bestaat sinds een tijdje ook een Nederlandse versie met hetzelfde concept: Elke dag een vraag. Maar dat sprak mij niet zo aan. Ik heb het wel doorgebladerd, maar ik vond de vragen niet zo mijn ding. Bij Q&A zijn sommige vragen vrij diepzinnig en ook niet geheel onbelangrijk: dit dagboek ziet er echt ge-wel-dig gaaf uit! De kaft oogt heel mooi, gouden randen rond de bladzijdes.

q&a a day

Het vragen-dagboek is opgezet als een soort tijdcapsule. Bij elke vraag staan 5 tekstvakken, voor 5 jaar. Zodra je dit boek in huis hebt, zoek je de datum op van die dag en dan kan je gelijk beginnen. Na een jaar werk je dit boek weer opnieuw door en dat jaar daarop ook weer. Totdat je 5 jaar hebt volgemaakt. De bedoeling erachter is dat je na vijf jaar kunt zien hoe je antwoorden en denkwijze kunnen veranderen op soms wel heel simpele vragen.

q&a a day

Sommige vragen zijn heel simpel: hoe laat ging je gisteren naar bed? Tot bijvoorbeeld een vraag die heel wat denkstof oplevert: wat mag voor altijd blijven zoals het nu is? Lijkt een simpele vraag, maar ga maar eens goed nadenken over zo’n vraag… Want eerst had ik een hoop om in te vullen, totdat ik mij bedacht: als iets blijft zoals het nu is, dan komt er ook geen vooruitgang. En ik hou juist van vooruitgang. Sommige dingen zijn heel mooi en leuk zoals het nu is, maar ik weet ook dat het nog veel mooier en leuker kan worden, juist door die vooruitgang!

 


7 reacties

Reageer op: Q&A a day… een vragen-dagboek

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten