9 november 2013

Q&A a day… een vragen-dagboek

q a day dagboek cover

Ik heb iets moois gekocht laatst… een hebbedingetje. Ik heb namelijk een zwak voor doe-boeken en vragen-dagboeken. Maar ik heb er ook een zwak voor om ze na een week te vergeten…

Tja… dus ik besloot bij dit boek even te wachten voordat ik erover zou gaan bloggen. Om eerst mezelf eens te peilen hoe lang het duurde voordat ik het zou vergeten, maar tot nu heb ik er elke avond al in geschreven! En dat doe ik nu al weer een aantal weken. Het ligt naast mijn bed. En elke avond vul ik trouw mijn antwoord in op de vraag van de dag.

Q&A is een vragen-dagboek.  Er bestaat sinds een tijdje ook een Nederlandse versie met hetzelfde concept: Elke dag een vraag. Maar dat sprak mij niet zo aan. Ik heb het wel doorgebladerd, maar ik vond de vragen niet zo mijn ding. Bij Q&A zijn sommige vragen vrij diepzinnig en ook niet geheel onbelangrijk: dit dagboek ziet er echt ge-wel-dig gaaf uit! De kaft oogt heel mooi, gouden randen rond de bladzijdes.

q&a a day

Het vragen-dagboek is opgezet als een soort tijdcapsule. Bij elke vraag staan 5 tekstvakken, voor 5 jaar. Zodra je dit boek in huis hebt, zoek je de datum op van die dag en dan kan je gelijk beginnen. Na een jaar werk je dit boek weer opnieuw door en dat jaar daarop ook weer. Totdat je 5 jaar hebt volgemaakt. De bedoeling erachter is dat je na vijf jaar kunt zien hoe je antwoorden en denkwijze kunnen veranderen op soms wel heel simpele vragen.

q&a a day

Sommige vragen zijn heel simpel: hoe laat ging je gisteren naar bed? Tot bijvoorbeeld een vraag die heel wat denkstof oplevert: wat mag voor altijd blijven zoals het nu is? Lijkt een simpele vraag, maar ga maar eens goed nadenken over zo’n vraag… Want eerst had ik een hoop om in te vullen, totdat ik mij bedacht: als iets blijft zoals het nu is, dan komt er ook geen vooruitgang. En ik hou juist van vooruitgang. Sommige dingen zijn heel mooi en leuk zoals het nu is, maar ik weet ook dat het nog veel mooier en leuker kan worden, juist door die vooruitgang!

7 reacties

Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: