Scheurkalender gemaakt door Lidewijde Paris

365 dingen je als lezer moet weten coverHet is nog maar net september, maar ik heb al een scheurkalender voor 2018! Ik moest ‘m hebben: ‘365 dingen die je als boeken-lezer moet weten’ samengesteld door Lidewijde Paris. Zij is van de leesambassade en als geen ander kan zij heerlijk over boeken en lezen vertellen! Voor een idee: klik

Ik kon niet wachten tot 2018, dus ik heb voor het slapengaan deze kalender al doorgewerkt. Lidewijde Paris schrijft in heldere taal over grote klassieke werken, over openingszinnen, vaktermen, het proces van het maken van een boek, leestips en quiz- en wedstrijdvragen.

Lezen bij de dag
Lidewijde Paris verweeft bekende titels aan symbolische data, geeft tips voor zomerboeken, maar ook voor winterboeken. Vertelt wat een raamvertelling en een bildungsroman is. Beschrijft welke basisboeken elke lezer zou moeten (mogen) lezen. Want lezen moet niet, lezen mag… Hoe minder druk je erop zet, hoe gemakkelijker het gaat. Ook is er ruim aandacht voor poëzie.

Elke maand zit er ook een wedstrijdvraag in. Eerst kun je nog oefenen met een quizvraag, waarop je veilig het antwoord terug kunt vinden op de andere kant van het papier, maar de wedstrijdvragen zijn een stuk pittiger. Logisch, want begin 2019 worden er onder de goede inzenders van de 12 vragen goed gevulde boekenpakketten verloot!

Wat ik vooral leuk vind is de aanstekelijke manier van vertellen wat Lidewijde Paris doet. Daarnaast brengt ze variatie aan door leuke weetjes te delen uit het boekenvak en vaak deelt ze hier en daar een suggestieve knipoog uit, waardoor je met een glimlach weer verder bladert.

Voor 2018 dus
Het is een scheurkalender, voor elke dag in 2018 een pagina met leuke dingen die je als lezer zou moeten (willen) weten. Maar je kunt -net als ik- alvast lekker doorbladeren en er dubbel van genieten. Volgend jaar hangt deze kalender bij mij dus aan de muur.

Heb jij al een scheurkalender? Of heb je er al een op het oog?


6 reacties

 • 9 september, 2017 om 13:30
  Joanydvv zegt:

  Wij hebben eigenlijk alleen een verjaardagskalender, maar dit lijkt me wel een erg tof alternatief.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Joanydvv Beantwoorden

 • 9 september, 2017 om 19:11
  Marcia zegt:

  Dit jaar hadden wij een scheurkalender van Brusselmans, naar de keuze van mijn vriend – dus nu vind ik dat ik aan de beurt ben voor 2018! En deze scheurkalender klinkt fantastisch, bedankt voor de tip 🙂

  Ikhartje(2) deze reactie

  Marcia Beantwoorden

 • 27 augustus, 2018 om 20:03
  Trudy Blook zegt:

  Komt er ook een scheurkalender voor 2019? Het lijkt me een ontzettend leuk cadeau voor een vriendin die zeer binnenkort jarig is.

  Ikhartje(0) deze reactie

  Trudy Blook Beantwoorden

  • 27 augustus, 2018 om 20:13
   Leesdame zegt:

   Jazeker komt er een scheurkalender voor 2019! Deze draagt de naam: ‘365 romans die je als boekenlezer wilt lezen’. Hij is zelfs al te reserveren op diverse verkoopsites. Binnenkort zal deze wel in de winkel liggen.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Scheurkalender gemaakt door Lidewijde Paris

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten