8 september 2017

Een gezond evenwicht van Jamé Heskett

Jamé Heskett is een Amerikaanse huisarts en schreef een nuchter en helder boek over gezond leven: ‘Een gezond evenwicht’. In dit boek schrijft ze zonder poeha hoe je zo simpel mogelijk lekker in je vel kunt zitten, af kunt vallen – als dat van toepassing is – en hoe je meer energie krijgt.

Dit doet ze met een weekplan, wat je vervolgens een aantal weken moet volgen. Elke week komen er veranderingen bij, zo krijg je niet alles meteen op je dak, maar  kun je er geleidelijk aan wennen. De veranderingen zijn hapklaar en gemakkelijk toe te passen in je leefstijl.

Simpel en duidelijk

Jamé Heskett stuurt haar patiënten niet naar een gymzaal en ze laat haar patiënten ook niet een hele dag knagen op een wortel. Nee, ze geeft andere tips. Zoals: ga wandelen, dans door het huis, zet je fiets, of auto zo ver mogelijk van de ingang vandaan, zodat je dus ongemerkt op een dag veel meer beweegt dan normaal en nog wat meer hapklare adviezen.

Het weekplan ziet er interessant uit en grotendeels draait dit boek ook hierom. Daarnaast staan er ook redelijk wat soeprecepten in, want mevrouw Heskett zweert erbij: eet bij de lunch soep! Ik zal eerlijk zeggen, met dat weekplan had ik niet zoveel, want afvallen is niet van toepassing momenteel. Maar als je een toegankelijke methode zoekt, dan is dit boek zeker een aanrader.

Ik zelf heb dit boek voornamelijk gelezen voor de hoeveelheid informatie over droog borstelen. Elk hoofdstuk gaat ze er opnieuw over door en ze schrijft dat sommige vrouwen het zo fijn vonden, dat ze het zelfs twee keer per dag gingen doen. En daar begon mijn nieuwsgierigheid naar droog borstelen! Zo lekker en verslavend? Zoveel gouden bergen? Dat moest ik uitproberen!

Droogborstelen dus

Voor €2.99 kocht ik een roze borstel met steel. Volgens Jamé Heskett moet ik naar mijn hart toe borstelen, niet te hard, maar ook zeker niet te zacht. Het zorgt voor een zachte huid, het verstevigt je huid en met de juiste manier van borstelen drijft het afvalstoffen af. Er zijn vele filmpjes met uitleg hoe je moet borstelen te vinden op Youtube en overal kwam ik ook een hoop enthousiaste verhalen tegen.

Als eerste moet ik zeggen dat het vooral heel erg lekker voelt en dat ik veel minder jeuk heb dan normaal. Ik borstel immers alle dode huidcellen voorzichtig weg en daarna trekt de bodybutter ook weer beter in. Verder valt me op dat ik geen ingegroeide haartjes meer heb na het scheren sinds ik droog borstel. Ik blijf het voorlopig nog wel even doen!

‘Een gezond evenwicht’ is een interessant boek over evenwichtig en gezond leven, op een nuchtere en hapklare manier uitgelegd.