Een gezond evenwicht van Jamé Heskett

een gezond evenwicht coverJamé Heskett is een Amerikaanse huisarts en schreef een nuchter en helder boek over gezond leven: ‘Een gezond evenwicht’. In dit boek schrijft ze zonder poeha hoe je zo simpel mogelijk lekker in je vel kunt zitten, af kunt vallen – als dat van toepassing is – en hoe je meer energie krijgt.

Dit doet ze met een weekplan, wat je vervolgens een aantal weken moet volgen. Elke week komen er veranderingen bij, zo krijg je niet alles meteen op je dak, maar  kun je er geleidelijk aan wennen. De veranderingen zijn hapklaar en gemakkelijk toe te passen in je leefstijl.

Simpel en duidelijk
Jamé Heskett stuurt haar patiënten niet naar een gymzaal en ze laat haar patiënten ook niet een hele dag knagen op een wortel. Nee, ze geeft andere tips. Zoals: ga wandelen, dans door het huis, zet je fiets, of auto zo ver mogelijk van de ingang vandaan, zodat je dus ongemerkt op een dag veel meer beweegt dan normaal en nog wat meer hapklare adviezen.

Het weekplan ziet er interessant uit en grotendeels draait dit boek ook hierom. Daarnaast staan er ook redelijk wat soeprecepten in, want mevrouw Heskett zweert erbij: eet bij de lunch soep! Ik zal eerlijk zeggen, met dat weekplan had ik niet zoveel, want afvallen is niet van toepassing momenteel. Maar als je een toegankelijke methode zoekt, dan is dit boek zeker een aanrader.

Ik zelf heb dit boek voornamelijk gelezen voor de hoeveelheid informatie over droog borstelen. Elk hoofdstuk gaat ze er opnieuw over door en ze schrijft dat sommige vrouwen het zo fijn vonden, dat ze het zelfs twee keer per dag gingen doen. En daar begon mijn nieuwsgierigheid naar droog borstelen! Zo lekker en verslavend? Zoveel gouden bergen? Dat moest ik uitproberen!

Droogborstelen dus
Voor €2.99 kocht ik een roze borstel met steel. Volgens Jamé Heskett moet ik naar mijn hart toe borstelen, niet te hard, maar ook zeker niet te zacht. Het zorgt voor een zachte huid, het verstevigt je huid en met de juiste manier van borstelen drijft het afvalstoffen af. Er zijn vele filmpjes met uitleg hoe je moet borstelen te vinden op Youtube en overal kwam ik ook een hoop enthousiaste verhalen tegen.

Als eerste moet ik zeggen dat het vooral heel erg lekker voelt en dat ik veel minder jeuk heb dan normaal. Ik borstel immers alle dode huidcellen voorzichtig weg en daarna trekt de bodybutter ook weer beter in. Verder valt me op dat ik geen ingegroeide haartjes meer heb na het scheren sinds ik droog borstel. Ik blijf het voorlopig nog wel even doen!

‘Een gezond evenwicht’ is een interessant boek over evenwichtig en gezond leven, op een nuchtere en hapklare manier uitgelegd.


Reageer op: Een gezond evenwicht van Jamé Heskett

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten