Schuilplaats van Linda Jansma

schuilplaats coverIk ging vrijdag vroeg naar bed. Niet omdat ik zo moe was, maar omdat ik verder wou lezen in Schuilplaats van Linda Jansma. Twee uurtjes las ik door, toen was iets na half een en moest het licht wel uit. Gisteren ben ik verdergegaan. En toen was het boek uit en ik was er stil van!

Mayke en Han wonen op een boerderij in Holwerd, ze zorgen met liefde voor hun pleegkinderen. En de pleegkinderen voelen zich helemaal thuis bij Mayke en Han. Het is een gezellige en gemoedelijke sfeer. Op een dag krijgt ze een telefoontje van Suzanna, dat er meteen drie kinderen gebracht worden voor de crisis-opvang.

De stille Nikki, de jonge Nadine en het baby’tje Noëlle. Nikki bekommert zich als een moedertje om haar zusjes, maar weigert verder te praten over haar verleden en haar ouders.

In het dorp komt Mayke steeds tegen haar zin Lieuwe tegen. Lieuwe heeft een straatverbod en mag beslist niet op het erf van de boerderij komen, dus hangt hij in het dorp overal rond waar hij Mayke kan tegenkomen.  De ouders van Nikki, Nadine en Noëlle doen ook flink lastig en schuwen geweld niet om de baby terug in handen te krijgen. De zorgen stijgen bij Mayke naar het hoofd en dan komt ze er ook nog achter dat er ’s nachts iemand in de hooischuur blijkt te overnachten, maar wie?!

Het is een zenuwslopend verhaal. Steeds als je een puzzelstukje op zijn plek legt, tovert Linda Jansma weer een nieuwe handvol puzzelstukjes tevoorschijn. Om antwoord te krijgen op alle vragen en raadsels moet je wel doorlezen. Bijna in elk hoekje van het verhaal zit een geheim verborgen. Handig weet Linda de spanning op te voeren door pleegzoon Simon ook zijn eigen hoofdstukken te geven en volgen we ook de verhaallijn van Mus, die in de gevangenis zit, maar hard werkt aan zijn toekomst. Helaas wordt hij nogal dwarsgezeten.

Ik vond Schuilplaats nog beter dan Houvast en Houvast vond ik al erg goed. Schuilplaats is nog beter en nog spannender. Waarschijnlijk omdat het verhaal ergens iets uitstraalt van gemoedelijkheid en moederliefde in een pleeggezin. Ook al staat het leven van Mayke op zijn kop, ze zorgt samen met haar man met liefde voor haar gezin, ze doet er alles aan dat ieder zich thuis voelt. Dit vermengt de juiste dosis spanning met onvoorspelbaarheid en dat maakt van Schuilplaats een zenuwslopende thriller.


5 reacties

Reageer op: Schuilplaats van Linda Jansma

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten