Shopaholic naar de sterren van Sophie Kinsella

shopaholic naar de sterren coverShopaholic vind ik leuk om tussendoor te lezen. Lekker luchtig en je weet wat je krijgt. Na lange tijd was er een nieuwe titel in de Shopaholic-serie en dit keer gaat Becky naar Hollywood.

Becky en haar gezinnetje gaan tijdelijk in Los Angeles wonen in verband met het werk van Luke. Hij is manager van filmster Sage Seymour. Becky is helemaal in haar nopjes, want ze wil het gaan het maken als styliste van de sterren. Becky fantaseert lustig dat ze dikke vriendinnen wordt met filmsterren, ze bezoekt filmsets, shopt zich suf en probeert zich thuis te voelen in de wereld van glitter en glamour.

Shopaholic-boeken zijn een soort guilty pleasure. Ze zijn niet supergoed, maar ook niet slecht. ‘Shopaholic naar de sterren’ is als een pak koekjes. Lekkere koekjes, je weet dat ze niet zo gezond zijn, maar okay, voor een keer mag het best. Je weet dat ze lekker zijn, je pakt ze blind uit het schap. Maar na een pak koekjes heb je het ook wel weer gehad. Zo ook met dit boek. Het is op zich dezelfde formule als de vorige boeken: Becky is zoals ze altijd is, met haar lieve en naïeve karakter. Weet elk shopmoment goed te praten is nog steeds goedgelovig.

Tijdens het lezen merkte ik dat Becky niet zo paste in de wereld van Hollywood, maar ze probeert zich wijs te maken dat ze daar op haar plek is. Als een hondje loopt ze achter Sage Seymour aan. Sage is een typische filmster met attitude, die alles doet voor de roem. Ik had meteen al een hekel aan haar.  Ik vond de setting op zich wel een leuke insteek voor deze serie, maar  misschien is de koek ook wel een beetje op voor Shopaholic en is alles wel een beetje gezegd en geschreven over Becky.

Waarom denk ik dat? Omdat ik eerlijk gezegd dit boek weinig vind toevoegen aan de serie. Het had net zo goed over andere personages kunnen gaan. Ik vind dat Becky nog steeds hetzelfde doet als in vorige boeken. Ik zie verder ook niet echt chemie in het huwelijk van Luke en Becky. Dat viel me in het vorige boek ook al op.

Aan de schrijfstijl van Sophie Kinsella ligt het niet, ze kan vermakelijk schrijven en weet Hollywood treffend neer te zetten op papier. Je vliegt door het boek heen. Bij een leesdip of drukke tijd leest dit boek prettig weg. Zeker als je behoefte hebt aan iets wat je al kent.


7 reacties

 • 16 oktober, 2014 om 19:06
  Gerrianne zegt:

  Ik heb ook zin om hem te gaan lezen. Maar ik wacht nog even, net twee chicklits gelezen deze week. Even weer tijd voor iets anders.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Gerrianne Beantwoorden

 • 17 oktober, 2014 om 15:52
  Marjon (Uitgelezen) zegt:

  Ik heb weer erg genoten van het boek. Becky groeit niet echt nee en je ziet inderdaad ook die chemie niet tussen haar en Luke. Het draait toch vooral om Becky. Maar die hele Shopaholic-serie tovert toch geregeld een lach op mijn gezicht.

  Groetjes en een fijn weekend!
  Marjon.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Marjon (Uitgelezen) Beantwoorden

 • 18 oktober, 2014 om 09:49
  elmganneke zegt:

  Je zou verwachten dat Becky ondertussen wel wat veranderd zou zijn…

  Ikhartje(1) deze reactie

  elmganneke Beantwoorden

 • 18 oktober, 2014 om 21:07
  Madeleine zegt:

  Heerlijke boeken zijn het om te lezen 🙂

  Ikhartje(1) deze reactie

  Madeleine Beantwoorden

  • 18 oktober, 2014 om 22:07
   Leesdame zegt:

   De laatste viel me oprecht wat tegen 🙂
   Maar okay, het blijft een guilty pleasure 😉

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

 • 1 januari, 2015 om 22:43
  Merida zegt:

  Het boek was wel een beetje teleurstellend. Ik vond het als een halve gatenkaas- De gaten zijn plotholes en het is een half verhaal- het had niet eens een einde van enig soort. En dat is gewoon jammer. Er zijn nu gewoon teveel problemen tegelijk, met Elinor, Alicia, Sage en Ramona, Luke, de kinders, Rebecca 2, haar vader, Brent, Tarquin- Allemaal problemen die niet in het minste zijn opgelost. Nou moet ik weer een heel jaar wachten en ik kan dit boek niet apart lezen zonder de volgende er vlak na te lezen, en dat is gewoon jammer.
  Zeker niet het beste boek uit de Shopaholic, maar het had wel zijn momenten.

  Ikhartje(1) deze reactie

  Merida Beantwoorden

  • 1 januari, 2015 om 23:31
   Leesdame zegt:

   Je hebt volkomen gelijk dat het een verhaal is vol met onafgewerkte eindjes en dat is heel jammer. Tegen de tijd dat het vervolg komt, ben ik dit deel allang weer vergeten ben ik bang.

   Ikhartje(0) deze reactie

   Leesdame Beantwoorden

Reageer op: Shopaholic naar de sterren van Sophie Kinsella

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten