16 oktober 2014

Shopaholic naar de sterren van Sophie Kinsella

Shopaholic vind ik leuk om tussendoor te lezen. Lekker luchtig en je weet wat je krijgt. Na lange tijd was er een nieuwe titel in de Shopaholic-serie en dit keer gaat Becky naar Hollywood.

Becky en haar gezinnetje gaan tijdelijk in Los Angeles wonen in verband met het werk van Luke. Hij is manager van filmster Sage Seymour. Becky is helemaal in haar nopjes, want ze wil het gaan het maken als styliste van de sterren. Becky fantaseert lustig dat ze dikke vriendinnen wordt met filmsterren, ze bezoekt filmsets, shopt zich suf en probeert zich thuis te voelen in de wereld van glitter en glamour.

Shopaholic-boeken zijn een soort guilty pleasure. Ze zijn niet supergoed, maar ook niet slecht. ‘Shopaholic naar de sterren’ is als een pak koekjes. Lekkere koekjes, je weet dat ze niet zo gezond zijn, maar okay, voor een keer mag het best. Je weet dat ze lekker zijn, je pakt ze blind uit het schap. Maar na een pak koekjes heb je het ook wel weer gehad. Zo ook met dit boek. Het is op zich dezelfde formule als de vorige boeken: Becky is zoals ze altijd is, met haar lieve en naïeve karakter. Weet elk shopmoment goed te praten is nog steeds goedgelovig.

Tijdens het lezen merkte ik dat Becky niet zo paste in de wereld van Hollywood, maar ze probeert zich wijs te maken dat ze daar op haar plek is. Als een hondje loopt ze achter Sage Seymour aan. Sage is een typische filmster met attitude, die alles doet voor de roem. Ik had meteen al een hekel aan haar.  Ik vond de setting op zich wel een leuke insteek voor deze serie, maar  misschien is de koek ook wel een beetje op voor Shopaholic en is alles wel een beetje gezegd en geschreven over Becky.

Waarom denk ik dat? Omdat ik eerlijk gezegd dit boek weinig vind toevoegen aan de serie. Het had net zo goed over andere personages kunnen gaan. Ik vind dat Becky nog steeds hetzelfde doet als in vorige boeken. Ik zie verder ook niet echt chemie in het huwelijk van Luke en Becky. Dat viel me in het vorige boek ook al op.

Aan de schrijfstijl van Sophie Kinsella ligt het niet, ze kan vermakelijk schrijven en weet Hollywood treffend neer te zetten op papier. Je vliegt door het boek heen. Bij een leesdip of drukke tijd leest dit boek prettig weg. Zeker als je behoefte hebt aan iets wat je al kent.

7 reacties

 • 16 oktober, 2014 om 19:06
  Gerrianne

  Ik heb ook zin om hem te gaan lezen. Maar ik wacht nog even, net twee chicklits gelezen deze week. Even weer tijd voor iets anders. • 17 oktober, 2014 om 15:52
  Marjon (Uitgelezen)

  Ik heb weer erg genoten van het boek. Becky groeit niet echt nee en je ziet inderdaad ook die chemie niet tussen haar en Luke. Het draait toch vooral om Becky. Maar die hele Shopaholic-serie tovert toch geregeld een lach op mijn gezicht.

  Groetjes en een fijn weekend!
  Marjon. • 18 oktober, 2014 om 09:49
  elmganneke

  Je zou verwachten dat Becky ondertussen wel wat veranderd zou zijn… • 18 oktober, 2014 om 21:07
  Madeleine

  Heerlijke boeken zijn het om te lezen 🙂 • 1 januari, 2015 om 22:43
  Merida

  Het boek was wel een beetje teleurstellend. Ik vond het als een halve gatenkaas- De gaten zijn plotholes en het is een half verhaal- het had niet eens een einde van enig soort. En dat is gewoon jammer. Er zijn nu gewoon teveel problemen tegelijk, met Elinor, Alicia, Sage en Ramona, Luke, de kinders, Rebecca 2, haar vader, Brent, Tarquin- Allemaal problemen die niet in het minste zijn opgelost. Nou moet ik weer een heel jaar wachten en ik kan dit boek niet apart lezen zonder de volgende er vlak na te lezen, en dat is gewoon jammer.
  Zeker niet het beste boek uit de Shopaholic, maar het had wel zijn momenten.  • 1 januari, 2015 om 23:31
   Leesdame

   Je hebt volkomen gelijk dat het een verhaal is vol met onafgewerkte eindjes en dat is heel jammer. Tegen de tijd dat het vervolg komt, ben ik dit deel allang weer vergeten ben ik bang.Geef hier je reactie

Wellicht ook interessant voor je: