Alibi van Martine Kamphuis

alibi coverVroeger las ik al graag de thrillers van Martine Kamphuis.  Toen kwamen er een paar ya-thrillers van haar hand en nu eindelijk weer een ‘gewone thriller’. Ik was benieuwd!

WP is psychologe in opleiding, ze heet Wynona, maar haat het als mensen haar zo aanspreken, dus dan maar WP. Ze is al ver genoeg met haar opleiding dat ze ook eigen cliënten heeft. Één daarvan is Josje. Ze is nogal getraumatiseerd en heeft vaak nachtmerries als ze terugdenkt aan de ontgroeningspraktijken van haar studentenvereniging Metamorphoseon.

Bij de laatste ontgroening is Belle om het leven gekomen. Moord, zelfmoord of een ongeluk? Het is nooit duidelijk geworden. WP raakt gefascineerd door de duistere ontgroeningspraktijken en besluit haar collega Joachim te helpen met zijn eindopdracht. Samen duiken ze in de wereld van ontgroeningen en wat dit met de studenten doet. Ze raakt hierdoor nauw betrokken bij de dood van Belle en daar zat niemand op te wachten…

Een thriller over ontgroeningen, het trok mijn aandacht wel. Toch wel een mysterieus fenomeen in het studentenleven en interessant om dat in een thriller terug te zien. Metamorphoseon is een fictieve vereniging, maar in het boek wordt kort verwezen naar verenigingen die ooit in het nieuws zijn geweest. Al gauw had ik door dat het om een moord ging, want ja, het is toch een thriller.

Martine Kamphuis weet aardig wat spannende momentjes te creëren. Een buurman waar de gordijnen ineens lang dicht blijven, hond Jip die spoorloos is als WP thuiskomt. En de jongen van de hondenuitlaatservice die rondhangt in huis.

WP is een fijn personage om over te lezen. Ze lijkt heel zelfstandig en zelfverzekerd, maar is vanbinnen eenzaam en onzeker op sommige momenten. Momenten van faalangst komen boven water als ze gesprekken heeft met haar supervisor. En dat maakt van WP een levend personage, met herkenbare karaktertrekken. En ik vond het ook fijn dat dit keer een psychologe de hoofdpersoon was en niet weer een vrouwelijke rechercheur. Leuk om eens een andere insteek te lezen. En je kan duidelijk merken dat Martine Kamphuis geput heeft uit haar eigen vakkennis.

‘Alibi’ is spannend, maar de dader kwam niet als een verrassing. Ik had meteen zo iets van: ‘ah, jij… dat dacht ik al wel’. Vond ik dat jammer?! Niet echt eigenlijk. Het kan ook toeval zijn dat ik het wist, want er waren genoeg andere verdachten. De spanning op het einde maakte veel goed en losse eindjes werden mooi met elkaar verweven. Overigens zijn veel locaties uit het boek makkelijk op te zoeken met Google Streetview, aangezien straatnamen volop genoemd worden. Fijne en herkenbare thriller dus!


3 reacties

Reageer op: Alibi van Martine Kamphuis

Geef hier je reactie
Credits

Met dank aan:

In de eerste plaats mijn lezers, welke ik wil bedanken voor hun trouwe bezoeken, complimenten en leuke reacties.

Uitgeverijen en auteurs voor het vertrouwen en het regelmatig beschikbaar stellen van leesexemplaren, zonder boeken was er geen leesdame.nl


En voor het technische deel:

Design, hosting en onderhoud aangeboden door: RS-Internet

Blogging platform: Wordpress

Search Engine Optimization plugin: Yoast

Web Performance Optimization plugin: W3 total cache

Credits sluiten

Disclaimer

Alle boeken zijn door mij zelf gekocht, tenzij ze door een uitgever of auteur voor recensie beschikbaar zijn gesteld wat op geen enkele manier mijn mening over het boek beïnvloed.

Indien een boek als een recensie-exemplaar verkregen is, zal dit altijd worden vermeld. Wanneer enige inhoud wordt gesponsord door een bedrijf, zal dit ook altijd duidelijk worden aangegeven.

Ik ben altijd helemaal eerlijk, ongeacht of het boek wat ik bespreek beschikbaar gesteld is of zelf gekocht. Mijn blog is gebaseerd op verstrekken van eerlijke beoordelingen. Alle meningen zijn van mij persoonlijk. Hou daarbij rekening dat wat voor mij een fijne leeservaring is dat niet voor iedereen hoeft te gelden. Het is niet mijn doel anderen op welke wijze dan ook te overtuigen of beïnvloeden. Ik deel uitsluitend mijn persoonlijke ervaring met boeken en wil daarmee lezers voorzien van de kans om hun eigen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Ik besteed veel zorg aan de creatie van deze website, maar kan de correctheid van de informatie niet garanderen. De gebruiker moet zich er van bewust zijn dat de informatie kan veranderen zonder dat hij daarvan vooraf op de hoogte wordt gebracht. Leesdame.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de inhoud van de site of voor het gebruik dat hiervan wordt gemaakt.

Alle in mijn blog gebruikte afbeeldingen zijn eigendom van mijzelf of hun respectievelijke eigenaars. Mocht u bezwaar willen maken tegen de publicatie van een afbeelding of de inhoud op dit blog, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via het contactformulier.

De volledig website is het exclusieve eigendom van Leesdame.nl. Onbevoegd kopiëren, reproduceren, opnieuw publiceren, posten of dupliceren van het materiaal op mijn blog is verboden zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van mijzelf. Het is niet toegestaan enig deel van dit blog te reproduceren, verkopen of te wijzigen. Het staat U vrij te linken naar dit blog en om de inhoud ervan op een respectvolle manier te bespreken. Wanneer u een citaat uit mijn blog gebruikt, vermeld dan aub de naam van, en een link naar, mijn blog. Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van toestemming om gedeelten van de blog te kopiëren, neem dan contact met mij op via het contactformulier.

Ik ben niet verantwoordelijk voor content op de aan deze website gekoppelde bestanden en/ of websites waarnaar wordt verwezen.

Helaas kan ik niet fulltime aan mijn blog werken, het leven heeft meer verplichtingen. Ondanks dat ik erg blij ben met leesverzoeken en bijdrages van PR agentschappen, uitgevers en auteurs vraag ik ook om begrip dat deze soms iets langer duren dan verwacht. Ik ben U niet vergeten, ik verwerk het zo snel mogelijk.

Ik wil U bij voorbaat bedanken voor uw samenwerking en begrip :)

Leesdame
Disclaimer sluiten